Harry Potter: Endelig kan vi se Harry Potter og dødsregalierne – del 1, så mange gange vi har lyst. 1-2-3 gange om dagen, alt efter hvor vild man er med dette univers. Filmen er nemlig kommet ud på DVD og Blu-ray, efter vi har ventet siden november. Et unikt eventyr er ved at få sin ende, og jeg frygter den dag det sker. Ekstramaterialet til filmen er dog lidt tyndt på denne combo-version, der både indeholder Blu-ray, Dvd og Digital Copy.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

“Harry Potter og Dødsregalierne del 1”

Materiale:

Combo = Blu-ray + Dvd

Land:

USA

Distributør:

Warner Bros.

Udgives:

12. april 2011

Man kan næsten sige, at jeg er vokset op med Harry Potter, da jeg læste den første bog i en alder af 10 år. Jeg synes det er vildt, at Harry Potter har været i mit liv i 10 år! Det har virkelig præget mig på mange områder, og de er helt klart mine yndlingsbøger. Jeg er evigt taknemmelig for at Rowling har åbnet op for dette univers, som er blevet et helt fænomen verden over.

3 versioner i 1

Combo-versionen vi anmelder indeholder både en Blu-ray-, en DVD-skive og Digital Copy. ‘Digital Copy’ er ikke en tredje skive, men en mulighed for at se filmen på andre digital medier – for eksempel en PSP (Play Station Portable)- der kan håndtere film i det format, som de normalt ligger i på en DVD.

Er du interesseret i anmeldelsen af selve filmen, ligger den her. Bemærk, at selve filmen har fået 6 stjerner af ‘Kultur For Unge’.

Blu-ray

Maximum movie mode

Her bliver filmen vist, hvor der sideløbende kommer kommentarer fra diverse skuespillere fra filmen, og nogle af folkene bag ved. Der bliver også vist scener, som er blevet droppet, og fortalt hvordan de har lavet forskellige scener, som blandt andet da Hagrid og Harry kører igennem i lille tunnel på Hagrids motorcykel. Man kommer også bag ved siden på ”den første og sidste dag” på Ligustervænget, som jo nærmest er der den første film starter. Synes det er super fedt, den måde de har lavet det på. Man skal bare sørge for at sætte god tid af til det, da den varer omkring 3 timer.

Fokus points

 • The Last Day of Private Drive. Dette var stedet hvor man kan sige alt begyndte. Nemlig Harry Potters hjem ved Dursley familien. Dette er sidste gang, at vi ser Dursley familien, som siger farvel. Jeg havde godt nok en underlig følelse inde i kroppen, da jeg så dette, fordi det uundgåelige nærmer sig – vi begynder at sige farvel til Harry Potter verdenen.
 • Hagrid’s Motorbike. Der bliver fortalt om Hagrids motorcykel, som de faktisk har 7 eksemplarer af. De fortæller hvordan de fandt på den, og hvordan den er lavet. Der bliver desuden vist nogle scener fra filmen, hvor motorcyklen er med, og jeg blev for første gang præsenteret for Daniel Radcliffes stuntmænd. Jeg havde godt nok ikke overvejet, at han havde stuntmænd, så det var noget af en overraskelse.
 • Magical Tents. Her introduceres de berømte magiske telte, som bruges til brylluppet og den rejse Herimone, Ron og Harry begiver sig ud på. Der bliver fortalt hvordan de har lavet dem, og hvad der var vigtigt at få med. Det telt der bruges til rejsen, er også noget vi har set før – nemlig i Harry Potter og flammernes pokal. Det skal jo forestille sig at være det samme, bare med nogle justeringer forskellige steder, og så er teltet indrettet på en lidt anden måde. Det er mere dystert i denne film. Det var interessant nok at se, da teltet alligevel er en stor del af HP7.
 • Death Eathers Attack Café. Her bliver scenen vist, hvor Herimone, Ron og Harry bliver angrebet på caféen, efter de blev nødt til at forsvinde fra brylluppet. Vi ser hvordan scenen er bygget op, og blev endnu engang overrasket. Emma har også en stuntpige, hvilket også kom bag på mig. Jeg kunne ikke lade være med at føle lidt medlidenhed med stuntpigen – da hun skal rejse sig og dukke sig præcist som Herimone gør i filmen, og i samme tempo. Kan lige forestille mig hvor svært det må være at efterligne en anden ned til mindste detalje.
 • Creating Dobby and Kreacher. Her vises hvordan Dobby og Kræ kommer ind I filmen. Manden der ligger stemme til Dobby er Toby Jones, og er med til at fortælle hvordan Dobbys ansigtsudtryk skal være, og hvordan han skal reagere. De har for første gang valgt at bruge dværge til at være stand-in for alferne Kræ og Dobby, så skuespillerne havde noget konkret at forholde sig til, og først senere under redigeringen blev alferne sat ind som deres rigtige skikkelser. Jeg kunne rigtig godt lide dette ekstramateriale. Det var utroligt underholdende og sjovt at se, hvordan dværgene spillede alferne.
 • The Return of Griphook. Han er kendt som den øverste alf i den store troldmandsbank, kaldet Gringotts Wizarding Bank. I denne film bliver han spillet af Warwick Davis, som tidligere har spillet professor Flitwick. Klippet viser hvordan de ligger make-uppen på ham, som kræver utrolig meget tid og tålmodighed. Det er faktisk meget interessant at se.

DVD

Additonal Scenes

Her er de scener de har valgt at klippe ud af filmen. De bliver beskrevet nedenunder.

 • Scene 7 – The Burrow Sned. Dette er en scene fra Hr. Weasleys værksted, hvor han og Ron snakker omkring alle de angreb der har fundet sted, og Hr. Weasley arbejder på en magisk radio.
 • Scene 15 – The Dursley House. Her bliver der vist en Ganske speciel og følelsesbetonet scene mellem Harry og tante Petunia i Dursley huset. Jeg fik for første gang følelsen af, at tanten ikke var så følelseskold overfor sin søster, som hun hidtil har givet udtryk for. Jeg er helt vild med scenen, selvom den ikke eksisterer i bogen.
 • Scene 16 – Dudley and Harry. Endnu en meget følelsesladet scene, denne gang mellem Harry og Dudley der siger farvel til hinanden. Denne scene er også med i bogen, men er dog beskrevet på en lidt anden måde. Den er meget underholdende at se, fordi Dudley snubler lidt på vej tilbage til bilen.
 • Scene 61 – The Granger House. En meget kort og forvirrende scene, som jeg ikke rigtig kunne få til at give mening. Hermiones far går ind i et tomt hus, og det er faktisk det man ser.
 • Scene 83 – Ministry of Magic Lifts. Hvad jeg lige kunne forstå på scenen, vil jeg tro at det er den fulde udgave at turen i elevatoren i ministeriet, hvor Harry advarer Hr. Wearley om at han bliver sporet. Hr. Weasley ved bare ikke at det er Harry, fordi Harry har drukket polyjuice eliksir, og ligner derfor en af dem der arbejder i ministeriet.
 • Scene 89 – Tent. En scene mellem Harry, Ron og Hermione i deres magiske telt, hvor de blandt snakker om, at der er “sporer” på Voldemorts navn. En scene jeg savnede rigtig meget i filmen, da det er med til at opklare, hvorfor de to dødsgardister eller søgere finder dem på caféen. Derfor var det dejligt at den i det mindste var med i ekstramaterialet.
 • Scene 108 – Rabbit Chase in the Forest. En scene hvor Harry og Ron jager en kanin i skoven med deres tryllestave, men pludselig begynder de at kaste forbandelser over hinanden. Scenen er rigtig god, selvom den ikke er med i bogen, og jeg sad da også og grinede lidt af deres kamp mod kaninen, og at de hverken kunne fange den, eller ramte den med besværgelser. Jeg fik dog hurtigt kuldegysninger over hele kroppen, da Ron og Harry går imod hinanden på grund af Horcruxen’s påvirkning.
 • Scene 108 – Montage Ron and Hermione Skimming Stones. En scene som jeg heller ikke kan genkende fra bøgerne. Ron og Hermione står ved en sø/strand, hvor Ron lærer Hermione hvordan man smutter sten. Senere bevæger kameraet sig hen til Harry, som sidder ved teltet, hvor han ser i det magiske spejl, han har med sig. En meget lys scene, end man ellers ser i filmen, hvor der også kommer lidt latter og glæde med fra Ron og Hermione.

Harry Potter and the Deathly Hallows part 1: Behind the Soundtrack.

Ekstramateriale omkring musikken der bliver brugt i filmen. Det er meget anderledes i forhold til de tidligere film, og meget mere dystert. Alexandra Desplat er manden der har fået æren af at komponere musikken, og han har et helt orkester til rådighed.

Min vurdering

Jeg er lidt skuffet over, at der ikke er mere ekstramateriale. Der kunne sagtens have været meget mere. Man kan se et klip fra Harry Potter og dødsregalierne – del 2, hvis man kan bruge BD-live på sin Blu-ray maskine. Det havde jeg desværre ikke mulighed for, og synes det er en skam, at det ikke bare er blevet langt ind sammen med det andet ekstramateriale.

Jeg ville utrolig gerne også have set noget om, hvordan de lavede de 7 forskellige Harry Potter’er. Jeg synes faktisk det var lidt tyndt, og der manglede en del ekstramateriale, som kunne have været interessant at se, hvis man er ligeså stor fan af serien som jeg er. Jeg håber der kommer mere med i del 2, da det er slutningen på eventyret. En anden ting som jeg savnede, var de danske undertekster på ekstramaterialet. Der var indimellem ord jeg ikke forstod, så det ville have gjort underværker at have haft undertekster på.