‘Water For Elephants’: ’Water for Elephants’ er en flot film med spænding, kys og flotte omgivelser – og nå ja, så er der også den sødeste elefant. Lad dig ikke afskrække af, at ham vampyren fra Twilight spiller hovedrollen, for det er en helt fantastisk film, der ikke kan undgå at gøre dig i godt humør.

Af Rebecca Johansen, 16 år

Titel:

‘Water For Elephants’

Instruktør:

Francis Lawrence

Land:

USA

Distributør:

20th Century Fox

Udgivet:

5. maj 2011

Jacob Jankowski (Robert Pattinson) mangler kun at bestå én eneste eksamen, for at kunne kalde sig for uddannet dyrlæge, da han får at vide, at hans forældre er blevet dræbt i en bilulykke.

Nu står Jacob alene uden familie, venner eller penge. Og hvad gør man så? Jacob beslutter sig for at vandre til den nærmeste by for at søge arbejde, men skæbnen vil noget andet. Han havner på toget,der tilhører cirkusset Benzini Brødrenes Mest Spektakulære Show. Her bliver han hurtigt udnævnt til cirkussets dyrlæge af den lettere psykopatiske og utilregnelige boss August (Christopher Waltz), der er gift med cirkusprinsessen Marlena (Reese Witherspoon), som Jacob hurtigt falder for.

Bog før film

’Water for Elephants’ er baseret på Sara Gruens bog af samme navn, og handler om kærlighed, både til mennesker og dyr, venskab og om 30’ernes cirkus under den store Depression, der herskede i USA. Hvis jeg finder ud af, at en film, jeg har planlagt at se i biografen, er en filmatisering af en bog, synes jeg tit, at det er sjovest at læse bogen først; der er et eller andet ved at sætte sig ind i biografmørket og se de personer og omgivelser, man har forstillet sig, komme til live på det store lærred. Og dette gjorde jeg også med ’Water for Elephants’, der viste sig at være en bog, der var vildt vidunderlig. Så selvfølgelig havde jeg tårnhøje forventninger til filmen.

Flot film

’Water for Elephants’ er først og fremmest en utrolig flot film. Den er filmet virkelig smukt, og giver den et helt bestemt feel over sig, som jeg rigtig godt kan lide. Det virker gammelt – og så alligevel ikke. Melodierne, der bliver spillet i baggrunden er også flotte, og jeg kunne godt have fundet på bare at lægge hovedet tilbage, lukke øjnene og lytte i biografen, hvis det ikke var fordi, jeg havde glædet mig så meget til filmen.

Som jeg tit siger, så er forventninger en farlig ting – det er tit, de aldrig rigtig bliver indfriet. Men det gjorde mine til ’Water for Elephants’. Robert Pattinson er skøn i rollen som Jacob og er lige som jeg havde forstillet ham. Reese Witherspoon er smuk, smuk, SMUK som Marlena og selvom de er blevet kritiseret for, at der ingen kemi er mellem dem i filmen (hvilket jeg slet, slet ikke er enig i), så er de smukke sammen og er måske næsten et bedre par end Kristen Stewart og Robert Pattinson i Twilight. Christopher Waltz er også genial i rollen som August.

Det er altid svært at korte en bog ned til en film, og jeg synes, at det er blevet gjort rigtig fint i ’Water for Elephants’. Selvfølgelig er der nogle scener, jeg savnede – men på den anden side, så tror jeg også bare, at de kun vil kunne fungere i bogen, og så er det den rigtige beslutning.

En elefant i baghaven

Alt i alt syntes jeg, at det var en skøn film. Den emmer af kærlighed, Robert Pattinson er rigtig pæn, historien er sød og filmen er smuk. Jeg kunne let se ’Water for Elephants’ flere gange på én dag, uden at blive træt af den (i biografen sad jeg også med ét stort smil i ansigtet — og så vil jeg desuden også gerne have en elefant i min baghave og være cirkusprinsesse).

Filmen har lidt af hvert; spænding, små chok og søde øjeblikke. Hvis jeg kunne, ville jeg spise filmen. Så lækker er den. Lad dig ikke afskrække af, at det er en film med Robert Pattinson fra Twilight, for ’Water for Elephants’ er helt klart en biograftur værd.

Fakta om den skønne Robert Pattinson

Af Anne Mette Bach Jeppesen

Robert Pattinson er både skuespiller, tidligere model, sanger, musiker og producer. Hans fulde navn er Robert Thomas-Pattinson. Han er født den 13. maj 1986, så han har meget snart fødselsdag :D. Robert er vokset op i London, er 185 centimeter høj (hvilket jeg synes er lækkert, da jeg selv er høj af en pige at være), også kan han godt lide at dyrke sport.

Da han var 12 år, blev han bortvist fra skolen, og der går rygter om, at det skete mere end en gang. Han har to storesøstre, der hedder Lizzy og Victoria, som klædte ham ud som pige, og introducerede ham som Claudia, indtil han blev 12 år. Robert Pattinson fik sit første kys i en alder af 12 år, men var dog 18 år, før han fik sin første kæreste. Derudover har han spillet klaver, siden han var fire år, og har en hund, der hedder Patty (Sødt navn, ikke? Måske taget fra efternavnet?).

Hans far ville gerne have, at han blev skuespiller, og han startede som skuespiller, da han var 15 år. Han startede ud på Barnes teater, hvor han en lille rolle i ’Guys and Dolls’. Efterfølgende fik han en større rolle i ’Our Town’. Han spiller både klaver og guitar, og kombinerer også sine egne sange. Han har faktisk lavet to sange, som er med i ’Twilight’. Sangene hedder ’Let Me Sign’ og ’Never Think’. ’Never Think’ spilles i restaurant-scenen i ’Twilight’, og ’Let Me Sign’ i scenen på Bellas gamle danseskole, hvor Edward redder Bella efter at hun er blevet bidt af deres fjende James.

Før han blev skuespiller, drømte han om at være pianist. Han har spillet med i et rockband, som hed ’Bad Girl’ (hysterisk morsomt navn :D). De to idoler, som har haft stor indflydelse på hans skuespil er Jack Nicholson og James Dean. Robert og Reese har faktisk stiftet bekendtskab før i filmen ’Vanity Fair’, hvor Reese spiller mor til Robert Pattinson, mens de i ’Water for Elephants’ er forelsket eller ”lovers”.

Filmografi

‘Vanity Fair’ (2004) — Den ældre Rawdy Crawly— Scenen er kun med på dvd-versionen.
‘Ring of the Nibelungs’ (2004) — Giselher — Kun vist i TV.
‘Harry Potter og Flammernes Pokal’ (2005) — Cedric Diggory
‘The Haunted Airman’ (2006) — Toby Jugg — Kun vist i TV.
‘The Bad Mother’s Handbook’ (2007) — Daniel Gale— Kun vist i TV.
‘Harry Potter og Fønixordenen’ (2007) — Cedric Diggory — Vist som flashbacks.
‘How to Be’ (2008) — Art
‘Little Ashes’ (2008) — Salvador Dali
‘Twilight’ (2008) — Edward Cullen
‘The Summer House’ (2008) — Ricard — Kortfilm.
‘New Moon’ (2009) — Edward Cullen
‘Remember Me’ (2010) — Tyler Hawkins — Var også en af producerne på filmen.
‘Eclipse’ (2010)— Edward Cullen
‘Love & Distrust’ (2010) — Ricard — Scenen fra kortfilmen ’The Summer House’.
‘Water for Elephants’ (2011) — Jacob Jankowski — Baseret på bogen af samme navn.
‘Bel Ami’ (2011) — Georges Duroy — Får ifølge Kino.dk premiere i Danmark den 8. sep. 2011.
‘Breaking Dawn – Del 1’ (2011) — Edward Cullen — Får premiere i Danmark den 18. nov. 2012.
‘Breaking Dawn – Del 2’ (2012) — Edward Cullen — Får premiere i Danmark den 16. nov. 2012.
‘Cosmopolis’ (2012) — Eric Packer — Premieredagen er endnu ikke fastlagt.