‘True Blood’: Så kom jeg i gang med at læse syvende bog i ’True Blood’-serien. Den er på mange måder som de andre bøger i serien, men alligevel er det som om, at jo mere jeg læser af serien, jo mere kommer jeg til at holde af den.

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 14 år

Titel:

‘Alle sammen døde’ (True Blood 7)

Forfatter:

Charlaine Harris

Originaltitel:

‘All Together Dead’

Oversat af:

Martin Aitken

Sider:

368

Udkom:

2011

Forlag:

Lindhardt og Ringhof

Følelses-barometer:


(SPOILER! Bøgerne i serien ‘True Blood’, udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst de foregående bøger, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Sookie tager sammen med Eric, Pam, Bill, André og Sophie-Anne, Louisianas vampyr-dronning, til det længe ventede vampyr-topmøde i Rhodes. Her skal Sookie hjælpe dronningen med at genvinde noget af hendes tabte magt, efter orkanen Katrina har hærget dronningens land, og ikke mindst på grund af anklagen mod Sophie-Anne om drabet på hendes tidligere ægtemand, kongen af Arkansas.

Meget står på spil, og Sookies opgave bliver ikke lettere af at både Solens Broderskab, en vampyr-hadegruppe, men også ondskabsfulde vampyrer lurer i skyggerne og bare venter på at slå til.

Ændret Eric

Noget af det, som jeg især lagde mærke til i ’Alle sammen døde’, var, at Eric på en eller anden måde er en lille smule ændret. Det er ikke kun mig, der har lagt mærke til det, men også Pam, Erics højre hånd, synes, at han har ændret sig lidt. Det er, som Pam også udtrykker …det, at han ikke er så sorgløs mere – han er begyndt at bekymre sig. Det er også som om, at han viser sine følelser for Sookie lidt mere.

Selvfølgelig er han ikke gået hen og blevet helt pladderromantisk, hvilket slet ikke ville passe til hverken Erics eller ’True Blood’s stil. Men han åbner sig en anelse mere op. Det er alt sammen sket efter, at Sookie har fortalt Eric om, hvad der egentligt skete, da han havde mistet sin hukommelse og boede hos Sookie, og da han sagde, at han elskede hende og ville opgive sit liv for hende.

Jeg håber virkelig, at Sookie snart vil indse, at Eric er den perfekte for hende – glemte jeg at nævne, at jeg er totalt team Eric?

Stakkels Sookie

’True Blood’ er absolut ikke en af de der historier, hvor hovedpersonen let skøjter igennem alt uden problemer – ikke fordi  jeg nogensinde mindes at have læst sådan en bog. Sookie har det hårdt – faktisk har hun det rigtig hårdt.

For det første er hendes kærlighedsliv et stort rod: Hun er sammen med Quinn, men alligevel kan hun ikke komme uden om hendes følelser for Eric. For det andet er Sookie stadig rasende på Bill efter hans forræderi. Og for det tredje skal Sookie altid løse vampyrernes problemer uden nogen tak og næsten altid alene.

Derfor var jeg da også glad på Sookies vegne, da hun denne gang får hjælp af tankelæseren Barry, som hun mødte første gang i bog 2 ’Levende død i Dallas’. Men stadigvæk får Sookie næsten aldrig tak for sin hjælp, og jo mere tid Sookie tilbringer med vampyrer, jo mere bliver hun viklet ind i deres intriger, og jo mere vil de gerne have magten over hende.

Uddrag af ‘Alle sammen døde’

André foretog atter en lynhurtig bevægelse, så hurtigt at den næsten ikke kunne opfattes, og pludselig holdt han et bloddryppende håndled frem foran næsen på mig. ”Drik,” sagde han, og jeg mærkede, hvordan han pressede mig mentalt.

”Nej,” sagde jeg, chokeret og krænket over den pludselige bevægelse, anmodningen og blodet. ”Hvorfor?” Jeg forsøgte at bakke tilbage, men der var ingen steder at gå hen og ingen hjælp at hente.

”Du er nødt til at knytte et tættere bånd til Sophie-Anne eller mig. Vi har brug for, at din loyalitet ikke blot beror på din lønseddel. Du har allerede vist dig at være mere værdifuld, end vi havde forudset. Dette topmøde er afgørende for vores overlevelse, og vi har brug for alle de fordele, vi er i stand til at skaffe os.”

Det var vist det, man kaldte for brutal ærlighed.

”Jeg vil ikke have, at I skal styre mig,” sagde jeg, og det var rædselsfuldt at høre, hvordan min stemme bævrede af frygt.

Ond slutning!

’Alle sammen døde’ har nok den mest onde slutning af alle ’True blood’-bøgerne. Nu vil jeg selvfølgelig ikke afsløre den, så jeg skal passe på med, hvad jeg siger, men lad os bare sige, at der sker noget med nogle personer, og bogen ender, så læseren ikke får 100 % opklaret, hvad der sker efterfølgende. Okay, det lyder måske lidt kryptisk, men hvor blev jeg altså sur, da bogen sluttede, og jeg ikke var helt orienteret. Det fik mig altså bare til at hungre efter bog 8 i serien, som jeg nu også har læst. For man kan sige meget om ’True Blood’ med, at den måske ikke er det største skriftlige vidunder rent teknisk, men spændingen formår Charlaine Harris i hvert fald at holde!

Plottet, der aldrig lader sig løse

Charlaine Harris burde få en pris for hendes plot, som jeg aldrig formår at regne ud før til allersidst. ’True Blood’ er faktisk lidt ligesom en god krimi med mord, onde planer og skurke på kryds og tværs. Om det er Charlaine Harris, der er fantastisk til at holde spændingen og først afsløre kuppet til sidst, eller om det er mig, der virkelig stinker til at regne sådan noget ud, ved jeg ikke. Måske en blanding. Men jeg elsker ’True Blood’, og selvfølgelig også ’Alle sammen døde’, som jeg læste på knap to dage. 😀