‘Pretty Little Liars’: Efter ’Løgne’ ville jeg bare i gang med ’Hemmeligheder’. Jeg havde den heldigvis ved hånden, så jeg begyndte med det samme. Og skuffet blev jeg bestemt ikke.

Af Natacha

Titel:

‘Hemmeligheder’
(Pretty Little Liars 2)

Forfatter:

Sara Shepard

Oversat af:

Bettina Frank Simonsen

Originaltitel:

‘Flawless’
(Pretty Little Liars #2)

Sider:

336

Udkom:

5. juli 2012

Forlag:

Politikens forlag

Følelses-barometer:


(SPOILER! Bøgerne i serien ‘Pretty Little Liars’ udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst den første bog, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Aria, Emily, Hanna og Spencer kan nu udelukke Alison fra at være A. Hun blev fundet begravet i sin gamle baghave, myrdet. Men da pigerne står til Alisons begravelse, dukker Toby Cavanaugh op. Kan Toby være A?

Starter hvor den sidste sluttede

Bogen starter, hvor den sidste slap. Men inden den gør det, får man en lille ”teaser” til, hvad ’Hemmeligheder’ kommer til at handle om. Bogen ” starter i et flashback med Alison. Her kommer du til at kende en af pigernes største og fælles hemmeligheder. En af dem, der forfølger dem mest og vil komme efter dem i denne bog.

Detaljer

Som sidste bog, er denne også spækket med detaljer. Det er uhyggeligt, hvor meget man kan leve sig ind i en bog, bare fordi den er beskrevet så godt. Jeg sad og læste bogen ved poolen. Jeg havde musik i ørene, og så lå jeg der for mig selv. Mine forældre kunne slet ikke få kontakt til mig, jeg lå i min egen lille boble.

’Hemmeligheder’

Bogen hedder ’Hemmeligheder’, og der er ingen tvivl om, at bogen handler om pigernes hemmeligheder. Toby er tilbage i Rosewood, og kun Spencer ved, hvorfor han havde et dårligt øje til Alison. Det er en hemmelighed, hun har holdt på i tre år uden at sige det til de andre.
I første bog, lærte vi at Aria var lidt for vild med sin engelsklærer, Hanna var blevet tynd, på en ikke helt så sund måde, Spencer havde et lidt for godt øje, til sin søsters kærester og at Emily, ikke var helt så vild med drenge, men bedre kunne lide piger. De hemmeligheder plager A dem stadig med, mens nye kommer til.

Bedsteveninder deler hemmeligheder, gør de ikke?

Pigerne var engang bedste veninder, men på trods af det, kender de meget lidt til hinandens hemmeligheder. Tror man ikke altid, at når man er venner fortæller man hinanden alt? Men gør man egentlig selv det? Nogle gange er tingene bare for personlige, så veninderne ikke skal blandes ind i det. Sådan er det også med pigerne her. De var bedste veninder, men holdte meget skjult for hinanden.

Opsummering

Til tider blev jeg træt at bogen. Det var især når A sendte dem en besked. Det var ikke fordi beskeden var kedelig i sig selv, men fordi man fik en opsummering omkring beskeden. Spencer får beskeder omkring hende og Wren, og når der kommer sådan en sms, får man lige en opsummering omkring hvad der er sket. I starten var det fint nok, men i længden blev det kedeligt. En gang var rigeligt.

Kortene på bordet

I første bog truede A dem bare med hemmelighederne, men i denne bog lægger A kortene på bordet. A begynder nemlig at fortælle deres hemmeligheder, hvis ikke de gør som han/hun siger. Det gør denne bog mere spændene, end den anden, netop fordi A ikke bare truer med det, men gør alvor af det. Pigerne finder ud af det som de sidste, så de ved aldrig hvad, dem der går på gangen ved om dem, og om det er rigtigt.

Uddrag af ‘Hemmeligheder’

Spencer Hastings stod på den æblegrønne plæne foran Rosewood Abbey med sine tre tidligere bedste veninder, Hanna Marin, Aria Montgomery og Emily Fields. Pigerne var holdt op med at se hinanden for mere end tre år siden, ikke længe efter, at Alison DiLaurentis forsvandt på mystisk vis. Men i dag var de genforenet til en mindegudstjeneste for Alison. For to dage siden havde nogle byggearbejdere fundet hendes lig under fliserne i familiens gamle have. Spencer så endnu en gang på den sms, hun lige havde modtaget.
HEY, BITCHES, JEG ER HER STADIG. OG JEG VED ALT.
-A

Kærlighed

’Hemmeligheder’ handler meget om kærlighed. I ’Løgne’ skete der noget med deres kærlighedsliv. Aria var sammen med sin engelsklærer, som hun i denne bog stadig er vild med, Hanna er stadig ikke kommet over Sean, og hun vil have ham tilbage, men der er bump på vejen, for Sean er måske kommet videre, Spencer fandt sammen med sin søsters kæreste og Emily fandt ud af, at hun måske kunne lide piger, i stedet for drenge. Meget af det er forbudt kærlighed, og det gør bare pigerne endnu mere rebelske.

Min mening

’Hemmeligheder’ var en spændene bog, den var spændene og overraskende. I sidste bog manglede jeg noget venskab mellem pigerne. Der var kommet lidt mere i denne bog, men stadig ikke nok. Det var et godt twist at blive introduceret for to nye personer, Jenna og Toby. På den måde kommer der flere og flere mistænkte til, for både pigerne og for dig som læser.
Jeg læste bogen færdig ved poolen. Det gjorde jeg også med den første bog, og der fortrød jeg, at jeg ikke havde taget næste bog med. Det havde jeg her, så jeg gik straks i gang med den næste.