‘Pretty Little Liars’: Historien om de fire tidligere bedsteveninder og deres stalker, A, fortsætter. ’Afsløringer’ var fantastisk!

Af Natacha

Titel:

‘Afsløringer’
(Pretty Little Liars 4)

Forfatter:

Sara Shepard

Oversat af:

Bettina Frank Simonsen

Originaltitel:

‘Unbelievable’
(Pretty Little Liars #4)

Sider:

336

Udkom:

5. juli 2012

Forlag:

Politikens forlag

Følelses-barometer:


(SPOILER! Bøgerne i serien ‘Pretty Little Liars’ udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst de første tre bøger, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Hanna ligger i koma, efter hun er blevet kørt ned af A, Aria er flyttet ind hos Byron og Meredith, efter Sean smed hende ud, Emily er blevet sendt til Iowa for at bo hos sin familie, fordi hendes mor så hende kysse med Maya, og Spencer er taget til New York, fordi hun er kommet videre i Golden Orchid-konkurrencen. Pigerne ved dog, at uanset hvor de gemmer sig, ved A det.

Speciel og unik

I første bog er pigerne sikre på, at det er Alison der er A, i anden bog er de sikre på, at det er Toby og i tredje bog, finder Hanna ud af det, hvorefter hun bliver kørt ned. Det er det, der gør denne bog så speciel og unik i forhold til de andre. Her ved Hanna, hvem det er, mens de andre ikke har den fjerneste ide. De er derfor afhængige af, at Hanna vågner op igen.

I forrige bog var Aria sikker på, at Spencer havde dræbt Alison, og Spencer var også begyndt at tro, at hun havde gjort hende noget. Spencer tror stadig, at hun kan have gjort Alison noget, noget som hun bare ikke kan huske. Det giver bogen et twist, for kan en af vores hovedpersoner være en morder?

Fantastisk

Afsløringer var spændende, fantastisk og nervepirrende. Ligesom Aria, Spencer og Emily, ville jeg bare have Hanna til at vågne op og huske hvem der var A. Ligesom dem, kunne jeg ikke holde det ud, jeg ville vide hvem A var. Selvom pigerne var spredt rundt, Emily i Iowa, Spencer i New York, Aria hos sin far og Meredith og Hanna på hospitalet, var bogen stadig helt utrolig god. Af de fire bøger jeg har læst, er ’Afsløringer’ uden tvivl den bedste.

Uddrag af ‘Afsløringer’

Hun havde været vågen det meste af natten og ventet på, at telefonen skulle ringe med nyt om Hanna. Men ingen havde ringet. Spencer anede ikke, om tavsheden var et godt tegn … eller derimod tegn på noget frygteligt.
Hanna. Hun havde ringet til Spencer sent i går aftes, kort efter at Spencer havde gennemlevet et fortrængt minde om, at hun havde skubbet Alison ude i skoven den aften, hun forsvandt. Hanna havde fortalt Spencer, at hun havde opdaget noget, derfor blev de nødt til at mødes ved skolens gynger. Spencer nåede skolens parkeringsplads netop i det øjeblik, Hannas krop fløj op i luften. Hun holdt ind til siden, steg ud og løb ind i skoven fuldstændig i chok over det, hun havde set. ”Ring efter en ambulance!” skreg Aria. Emily hulkede af angst. Hanna forblev ubevægelig. Spencer havde aldrig oplevet noget så skræmmende i hele sit liv.