Koncertanmeldelse – ‘Take Me Home Tour’: Selvfølgelig skal en koncert med ‘One Direction’ anmeldes af EN PIGE FRA MÅLGRUPPEN! Derfor spurgte vi Kathrine, der alligevel og forlængst havde købt billet til Forum, om hun ville anmelde ‘One Direction’-koncerten for Kultur For Unge.

Af Kathrine, 15 år

Koncert:

‘Take Me Home-Tour’

Band:

One Direction

Sted:

Forum, København

Dato:

Fredag d. 10. maj 2013

Tid:

Kl. 19.30-22.30

“One Direction kan ikke synge live!” Det har jeg hørt tit. Men måske folk lige skulle tage og smutte til en One Direction-koncert, før de udtaler sig om sådan noget, for drengene kan synge live. Det beviste de i går foran 8.000 Directioners i Forum.

Stemningen var helt i top hele vejen igennem drengenes godt to timer lange show. Der blev skreget, sunget, grinet og grædt blandt de godt 8.000 Directioners, der var til stede i Forum, og også oppe på scenen så det ud som om, at der blev fældet en lille tåre i ny og næ.

Alt spillede på Frederiksberg

Lyd og lys var i orden i Forum hele showet igennem. Lige fra Camryn – 13-årig amerikansk sangerinde, der varmede op for drengene – gik på og indtil drengene bukkede, sagde tak for i aften og forsvandt fra scenen, kunne man høre, hvad der blev sagt, sunget og se, hvad der skete på scenen.

Det var dejligt med siddepladser, da man undgik alt maseriet under selve koncerten. Folk holdt sig til deres pladser, og man kunne fokusere på at nyde drengene og deres show, i stedet for hele tiden at blive skubbet frem og tilbage.

Kommer ud i hver en krog af Forum

Til drengenes koncerter er der ikke bare én scene, men hele tre. Og drengene kommer helt udover scenekanten. De starter på den største af de tre scener – scenen hvorpå deres musikere også står. Herefter stiger de op på den anden scene, som er en platform, der skal flyve dem igennem salen, mens de synger, og over til den tredje scene, som er lille og placeret midt i det hele.

Efter drengene har sunget et par numre her, samt svaret på et lille udvalg af de mange spørgsmål, pigerne har kunnet stille dem, bliver de – stadig syngende – fløjet tilbage til den første scene, hvor resten af showet fortsætter. På den her måde kommer de ud i hver en krog af Forum, og det er ikke kun de forreste rækker, der får æren af at se disse skønne drenge helt tæt på.

’Kiss You’

Drengene spiller et mix af sange både fra deres første album ’Up All Night’ og deres andet og nyeste album ’Take Me Home’. Og hele showet igennem beviser de, at de kan synge! De får publikum med hele showet igennem, men under nummeret ’Kiss You’ sker der bare et eller andet. Salen eksploderer! Det er helt uvirkeligt. Folk hopper og danser så godt, som det nu er muligt på tilskuerpladserne. Drengene hopper også rundt og har en fest på scenen, og det smitter virkelig af på alle!

’More Than This’

’More Than This’ er et af drengenes stille numre. Et af de numre, hvor de virkelig har muligheden for at vise, at de kan andet end at se godt ud. Og nøj, hvor det lykkes. Fra første tone bliver sunget til de slutter af med at ændre teksten til: ’I can love you more than, Denmark’ er det bare perfekte 3 minutter og 30 sekunder. Zayns høje og lange toner lyder perfekte, og man kan virkelig høre, hvor forskellige de 5 drenge er i deres vokaler. Når man hører deres stemmer hver for sig, kan man høre, hvor unikke de er, men når de så smelter sammen, bliver det bare fantastisk, og det får hårene til at rejse sig.

’Little Things’

Under sangen ’Little Things’ viser Niall også, at han mestrer andre talenter end sangen. Han kan nemlig også spille guitar, og ’Little Things er bare et af de numre han gør det under. Men det er ikke kun det, der gør dette nummer så fantastisk. Alle pigerne i hele salen, hæver nemlig under sangen et stykke hvidt papir, hvorpå der var et hjerte med det danske flag i midten. At se en sal, hvor alle holder sådan et hjerte op, er helt fantastisk, og det viser hvilket sammenhold, de fem drenge har været med til at give tusindvis af piger.

Directioners inddraget

Men drengene laver faktisk andet end at synge under koncerten. De holder taler og giver flere gange udtryk for, hvor meget de elsker de danske Directioners. De fjoller rundt, og der er da også en lille ’slåskamp’ i gang mellem Liam og Zayn. Men de inddrager også fansene. På nettet har pigerne inden showet kunnet stille spørgsmål, eller give drengene en udfordring, som de så besvarer eller udfører i løbet af showet.

Til showet i Forum bliver drengene bedt om at rappe deres cover-version af nummeret ’One Way Or Another (Teenage Kicks)’ i stedet for at synge det, de bliver bedt om at vise hvilke dansetrin, de ville bruge, hvis de skal imponere en pige, og så bliver de bedt om at lave deres bedste forsøg på en australsk accent.

Her fik vi afklaret, hvorfor drengene har en sangkarriere og ikke er rappere. Vi fik bevist, hvorfor de ikke har en svær dansekoreografi, de skal følge på scenen. Og sidst men ikke mindst så vi, hvor god Niall er til at lave sjove stemmer og accenter.

Fortjener 6 stjerner

Drengene har virkelig fortjent seks stjerner for deres koncert. Men publikum fortjener også seks stjerner, for uden dem havde det slet ikke været det samme. Ja, kunsternes talent til en koncert er vigtigt, men stemningen blandt publikum er mindst lige så vigtig. Og hvis drengene havde spillet bare et ekstranummer mere, var alle pigerne nok faldet døde om af ren begejstring!