Kan du også godt lide idéen med brugte bøger? Dels at man ikke altid køber nyt, men genanvender bøger, som andre ikke vil have længere, og dels at brugte bøger har en smuk karakter fordi de bærer på en historie om alle dem, der har nydt at læse dem. Så kig med her, for vi har fået alle tiders gode tip om en billig engelsk webshop netop med speciale i brugte bøger!

af Peter

Englænderne kan blot vandre ind i de mest charmerende shops med brugte bøger og gøre geniale køb til kun et par pund. Men hvad gør vi danskere, der også er vilde med de engelske bøger og godt kunne tænke os at gå amok i gode brugt-tilbud?

Vi har faktisk ledt efter svaret i flere år via utallige brugt-shops på nettet. Men hver gang vi har fundet en engelsk webshop med brugte bøger, har fragten til Danmark altid været så dyr, at der alligevel ikke var nogen besparelse ved at købe brugt — i særdeleshed hos Amazon, hvor man skal betale en ekstra fragtpris for hver eneste brugte bog, man bestiller fra én af deres eksterne leverandører.

Det bedste bogtip i mange år

I sidste uge skete der dog noget revolutionerende. Jeg fik et tip om awesomebooks.com af bogbloggeren Maja Diana, der er dansk, men som holder allermest af at læse engelske romaner (Og endnu et super tip: Følg Maja Dianas blog bookishaddict.wordpress.com, og følg hende på #Bookstagram på Instagram @bookishaddicted)

Det revolutionerende ved Awesomebooks er, at de modsat Amazon, kører med såkaldt flat rate på leveringsprisen til udlandet, hvilket vil sige, at du skal betale den samme pris for fragten, hvad enten du bestiller én bog eller fyrre bøger eller 140 bøger. Og den pris er kun 3£, hvilket p.t. er ca. 28 kroner. Utroligt, næsten, usandsynligt billigt, når man er vant til, at Postdanmark skal have 19 kroner for blot at levere et almindeligt brev i Danmark,

Vi måtte bare teste det med det samme, så vi bestilte en ordentlig kasse blandede, brugte romaner fra England: YAs, Middle grade books, romaner for voksne og klassikere.

Var det skodbøger, der stank af kælder, eller var det rent faktisk rigtig gode brugt-tilbud til superpriser? Se gennemgangen i videoen nedenfor!

Awesomebooks.com – fordele og ulemper

Fordele:

 • De fleste bøger koster kun £2,59 eller £2,69, rundt regnet 24-25 kroner.
 • Fragten koster kun £3, uanset hvor mange bøger, du køber, ca. 28 kroner.
 • Du skal ikke betale VAT, altså moms på brugte bøger. De er såkaldt zero rated i England.
 • De fleste bøger er i rigtig pæn stand, nogle endog helt nye.
 • Skulle du modtage en grim brug bog, som du ikke kan acceptere, har vi erfaret, at Awesomebooks altid refunderer din udgift til selve bogen, og du skal ikke sende den tilbage til England, men kan blot beholde den eller smnide den ud.
 • Hvis der er en bogpakke, der ikke når frem, har vi kun oplevet at Awesomebooks med det samme eftersender en ny bogpakke til dig med de af dine bestillinger, som de har dubletter af. Har de ikke flere af den titel på lager, får du dine penge tilbage på dit VISA-kort.
 • Når du reklamerer på mail, svarer de rigtig hurtigt, inden for et par timer og senest efter en dag på hverdage.
 • Udvalget er enormt.
 • Awesomebooks sælger også nye bøger og ofte billigere end Amazon, fordi den engelske moms, VAT, er inkluderet i prisen hos Awesomebooks.com (ligesom på Bookdepository), mens man på Amazon lige får en “ekstraregning” på sidste bestillingsskærmbillede med omkostningerne til VAT, der endelig bliver lagt på din regning. Så når du sammenligner Awesomebooks’ priser med andre webshops nypriser, så husk at tjekke om de andre shops har VAT med i prisen, eller den først bliver lagt på, når du bestiller og betaler (Det er der mange, der gør, for at deres priser lige umiddelbart skal se billigere ud).

Ulemper:

 • Dine bogpakker kan ikke track’n’traces. Det er også derfor fragtprisen er så lav.
 • Nogle bogpakker går tabt, fordi de netop ikke kan track’n’traces. (Men når du reklamerer over en pakke, der ikke kommer frem til tiden, eftersender de altid en ny pakke til dig, og du får dine penge tilbage for de bøger, som de ikke kan skaffe igen. Det virker meget fair.)
 • De allernyeste og mest populære YAs er sjældne at finde som brugte eksemplarer (men måske siger det også sig selv).
 • Nye bogtitler dukker ikke lige så hurtigt op på Awesomebooks hjemmeside, som på en del andre bog-webshops