Efterårsferien i København: Den største musik- og teateroplevelse du kan få i efterårsferien er Eventyrteatrets musical ‘Nilens Stjerne’, der spiller i Glassalen i TIVOLI (Billede: Sille, Anubis, Bastet og Tahira (Line Lindersson, Theis Post, Mathilde Lundberg og Sophia Bircow) Foto: Eventyrteatret/Hergaard Fotografi)

Af Peter Kock Henrichsen

Da september gav plads til oktober, endte sommeren lige pludselig i Danmark. Lige som vi har lagt de korte bukser bagerst i skabet, hvisler farverige blade os nu om fødderne, mens vi kæmper os igennem regn og storm på fortove og cykelstier.

Det er en påmindelse om, at efterårsferien endelig står for døren, og det er ikke kun en begivenhed, der varmer op til Halloween og hvor vi skal hygge inden døre med varm te og hjemmebagt kage, men også en vidunderlig tid, hvor vi sammen tager ud til alle de meget forskellige, sjove og hyggelige arrangementer, der er for børn og unge og forældre.

Vi har lavet en oversigt over de bedste tilbud i København og på Frederiksberg.

Hav en rigtig dejlig efterårsferie sammen!

Mange hilsner

Peter

Redaktør på Kultur For Unge


Billede: Neckbet og Mumierne (Frida Reynberg mf.) Fotograf: Hergaard Fotografi

Eventyrteatret: ‘Nilens Stjerne’

De gamle egyptere vidste, at orden og kaos er nødt til at eksistere side om side. Men da en ubalance truer livet på jorden, vækkes de gamle guder til live.

Vores eventyr begynder i nutidens København på Glyptoteket. En gruppe skoleelever ryger ind i en tidslomme og står pludseligt ansigt til ansigt med sjakalguden Anubis, de dødes beskytter. Hurtigt hvirvles børnene ind i et forrygende eventyr med forbytninger, forviklinger og levende mumier, og pludselig bliver de vigtige brikker i de gamle guders indbyrdes kamp mellem lys og mørke — og kaos og harmoni.

Forestillingen varer 2 timer.

 • ‘Nilens Stjerne’ – Eventyrteatret – Glassalen i TIVOLI
 • Tid: 7. oktober – 23. oktober 2016
 • Adgangspriser: 160 – 300 kr. ekskl. gebyr hos Billetlugen, Tivoli og Eventyrteatret.
 • Tip: I efterårsferien giver billetten også adgang til Halloween i TIVOLI, så man sparer TIVOLI-entré.


(Foto: Sattrup & Høst)

Kulturnatten

Den 14. oktober vender Kulturnatten igen København på hovedet med over 700 spændende arrangementer, og størstedelen af dem kan kun opleves én gang om året.

Der er stemningsfyldte eventyr for alle aldre, når byen lyses op i efterårsmørket, og op imod 100.000 børn og voksne oplever en helt ny side af København med et Kulturpas på jakken.

Med flere end 250 kulturelle hotspots på blandt andet byens museer, teatre, biblioteker, kirker og ministerier er der noget at opleve for alle, uanset alder og interesser.

Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas.

 • Kulturnatten
 • Tid: 14. oktober 2016 fra kl. 17 til 05
 • Adgangspriser: Kulturpas koster 90 kr og giver fri transport med bus, tog og Metro i hele hovedstadsområdet. Salget starter den 3. oktober.
 • Tip: I Kulturnattens app kan du planlægge dine besøg.

Politimuseet

Efterårsferie på Politimuseet 2016

Vi glæder os til at slå dørene op til endnu en begivenhedsrig efterårsferie på Politimuseet. Vi har spækket programmet alle hverdage i uge 42 fra kl. 10-16 med sjove og udfordrende politiaktiviteter for både børn og voksne.

For de mindste laver vi ”Mysteriet om hundetyven”. Her skal børnene være med til at opklare et hundetyveri. Flere spor er blevet efterladt, men politiet har brug for din hjælp til at opklare hvem der har stjålet hunden Charlie. Hold øjne og ører åbne, og vær med til at udpege hundetyven. Arrangementet er en rundvisning, der egner sig til børn i alderen 6-10 år. Kom gerne 10 minutter før. For eksakte tidspunkter for ”Mysteriet om hundetyven”, se programmet nedenfor.

Vi har også vaskeægte politiuniformer i børnestørrelser som de mindste, såvel som de lidt større børn, kan prøve. Du kan også få taget dit fingeraftryk, og så har vi indrettet et tegneværksted, hvor du bl.a. kan farvelægge politibiler og dit eget politiskilt.

Efterårsferiens program

Alle hverdage i uge 42 kan man prøve politiuniformer i børnestørrelser, lære om og få taget fingeraftryk, komme i maleværksted og farvelægge bl.a. en politibil eller et politiskilt. Derudover tilbyder vi et fast program med ”Mysteriet om hundetyven” og besøg af politifolk med hunde samt bil og motorcykel. Programmet følger nedenfor.

Mandag d. 17. oktober
”Mysteriet om hundetyven”: kl. 10.30, kl. 12, kl. 13 og kl. 14 (kom gerne 10 minutter før)

Tirsdag d. 18. oktober
”Mysteriet om hundetyven”: kl. 10.30, kl. 12, kl. 13 og kl. 14 (kom gerne 10 minutter før)
Politibil og politimotorcykel på Politimuseet: kl. 11-13

Onsdag d. 19. oktober
”Mysteriet om hundetyven”: kl. 10.30 og kl. 12 (kom gerne 10 minutter før)
Politihunde på Politimuseet: kl. 13 – NB: begrænset plads efter først-til-mølle-princippet på dagen

Torsdag d. 20. oktober
”Mysteriet om hundetyven”: kl. kl. 10.30, kl. 12, kl. 13 og kl. 14 (kom gerne 10 minutter før)
Politibil og politimotorcykel på Politimuseet: kl. 11-13

Fredag d. 21. oktober
”Mysteriet om hundetyven”: kl. 10.30, kl. 12, kl. 13 og kl. 14 (kom gerne 10 minutter før)

Institutioner bedes melde deres ankomst på forhånd på tlf. 35 36 88 88

Vi tager forbehold for ændringer i programmet, der i sådanne tilfælde straks vil blive ajourført på http://politimuseum.dk/efteraarsferie-for-boern

Det skal bemærkes at politifolkene, der deltager i museets program for uge 42 er tjenestegørende, hvorfor de kan ske at blive kaldt til politimæssige opgaver med kort varsel. I sådant tilfælde vil deres indslag blive aflyst.

 • Politimuseet
 • Tid: mandag d. 17. okt – fredag d. 21. oktober 2016
 • Adgangspriser: Voksne 40 kr. / børn 15 kr.

Vi sætter løbende nye arrangementer , lige indtil efterårsferiens begyndelse fredag den 14. oktober 2016, så kig endelig herind på oversigten på et senere tidspunkt. 🙂