Historisk skattejagt i ny app: Gå rundt på Assistens Kirkegård og stift bekendtskab med tre forskellige historiske epoker gennem de begravede personers personlige historie.

Elsker du ‘Pokémon Go’, og vil du gerne prøve et lignende spil på en historisk kirkegård i København, så er det nye ‘Assistens Kirkegård’-spil måske en spændende efterårsferie-aktivitet for dig.

Spillet handler om de mange danske skikkelser, der har defineret Danmarks- og verdenshistorien og som nu er begravet på Assistens Kirkegård, ganske tæt det igangværende Metro-byggeri ved Nørrebros runddel.

App’en er udviklet af Kulturcentret ASSISTENS sammen med LUCUS og med støtte fra Nordea-Fonden, og det er ude fra fredag den 14. oktober 2016. Det kan downloades gratis fra App Store til din iPad. Det kræver blot et simkort og GPS.

Essensen er, at du kan lære noget kulturelt, historisk og videnskabeligt inde på den infamøse kirkegård. Du fanger ikke Pokémons, men viden.

Det er muligt at spille ‘Assistens spillet’ hver dag i efterårsferien og også fremover, dog indenfor Assistens Kirkegårdens åbningstider.