Sommerferie-aktiviteter 2009: DR’s Big Band og alle de kendte figurer og studieværter, gjorde deres yderste for at underholde børn og forældre, da DR’s “Cirkus Summarum” her til aften bød på en forrygende forpremiere. De helt fantastisk dygtige og charmerede børne-cirkusartister som her optræder i et smukt solsikke-nummer, kan tage æren for at Kulturfoto’s anmelder på et tidspunkt tog sig selv i at knibe en tåre af ren og skær lykkefølelse, på samme måde som det kan komme over én Nytårsaften, når fyrværkeriet står aller flottest på himlen!

AF PETER HENRICHSEN

Der er fuld plade, seks stjerner, til “Cirkus Summarum”s forpremiere på 10-øren i Amager Strandpark her til aften. Mange havde nok frygtet et hedeslag i et varmt cirkustelt som man talte sekunder for at komme ud af, men realiteten var at cirkusteltet var blevet kølet ned med kold luft, så tilskuernes varme hjerner fik sig et velfortjent frirum. Det betød at forventningsfulde børn og deres forældre, kunne koncentrere sig om en forrygende cocktail af live Big band, sang, gøgl, akrobatik, børneteater og fis & ballade.

En smule Købehavns Hovedbanegård

Det var ganske få ting der ikke virkede i “Cirkus Summarum”, så lad os starte med at nævne de småfejl, som der trods alt må være tilladt til en forpremiere, og forhåbentlig allerede bliver rettet til morgendagens premiere.

Big Bandet spillede forrygende, og ligeledes sang Simone H. West som en drøm, men studieværternes stemmer havde det desværre med at flyde sammen som højttalerstemmerne på en hovedbanegård, og drukne i det øvrige lydbillede, så man kun hørte halvdelen af hvad der blev sagt.

Et buk i hvert verdenshjørne

Desuden glemte studieværterne til tider, at det var en rund manege de optrådte i, og ikke en scene med et frontalt publikum. Det betød at de tilskuere som sad med ryggen til scenetæppet, fik set lige lovlig meget til ryggen af Jakob Riising og Signe Lindkvist og Co. Ser man Benneweis husker artisterne altid at bukke for publikum i minimum alle fire verdenshjørner, og det trick må vi så håbe at “Cirkus Summarum”-studieværterne hurtigt tager til sig, da man ellers nemt kan føle sig glemt.

“… at se Jacob Riising i Signe Lindkvists undertøj var hele cirkusbilletten værd blot for forældrene!”

Et festfyrværkeri af underholdning

Bortset fra disse småfejl var “Cirkus Summarum” et rent festfyrværkeri hele vejen igennem! Der var en iørefaldende “Cirkus Summarum”-sang, som alle lærte at synge med på. Det var ponyer, en stædig ged, ild, akrobatik og masser af overraskelser – og de fleste af dem vil vi selvfølgelig ikke afsløre her.

Men at se Jacob Riising i Signe Lindkvists undertøj var hele cirkusbilletten værd blot for forældrene! Og at det lykkedes Signe Lindkvist, elegant at redde sin microport (trådløse mikrofon), der smuttede ud af hendes kjole da hun med et ryk blev hejst op i teltets top, var endnu en af de fantastiske dramaer man får med når det hele er live!

30 års musikalske succeser

Selv som voksen må jeg erkende, at det er noget helt specielt at sidde så tæt på DR’s skønne figurer, at man næsten kan røre dem. Takket været Simone H. West og Big Bandet får man samtidig en musikoplevelse, som i den grad giver baghjul til det metervarepop som børn ofte bliver spist af med. Men her går man ikke på kompromis med kvaliteten, for musikalsk har DR kogt succeserne fra 30 års kvalitets-børne-tv ned til et unikt soundtrack, som desuden også er udkommet på cd.

“Takket været Simone H. West og Big Bandet får man samtidig en musikoplevelse, som i den grad giver baghjul til det metervarepop som børn ofte bliver spist af med.”

Vurdering

Der er rigtig meget at glæde sig til, og al grund til at tage børnene med i “Cirkus Summarum” i sommerferien. Hvornår får man ellers chancen for at se Bruno, Bamse, Lyserød Pige, Cirkeline, Signe, Jakob og alle de andre i levende live!?

Selv om man måske synes at cirkusbilletter ikke er helt billige, er “Cirkus Summarum” ikke en kommerciel fidus. Det er dyrt at lave cirkus, og forestillingen løber kun rundt med nogle store sponsorer i ryggen. Et overskud går desuden til Muskelsvindfonden, så der er kun gode grunde til at tage ind og se denne fine kavalkade fra B&U-afdelingens aller bedste børne-tv igennem tre årtier.

Der blev klappet utrolig meget igennem hele aftenens “Cirkus Summarum”-forestilling, og det var virkelig velfortjent!

Cirkus Summarum: