Teater: Det er 4. gang, at jeg har været inde og se eventyrteaterets efterårsmusical, og jeg er blevet overrasket gang på gang, men jeg må dog sige, at denne forestilling slår dem alle!

Anmeldt af Andrea Becker Hilgart, 12 år

Titel:

“Sværdet i stenen”

Sted:

Glassalen, TIVOLI

Dato:

8. – 24. okt. 2010

Instruktør:

Gunvor Reynberg

Manuskript:

Gunvor Reynberg

For mange hundrede år siden forsvandt troldmanden Merlin (Mikkel Hilgart) med et barn i sin favn. Barnet hed Arthur (Alex Høgh Andersen), og var forsvundet fra sine forældre.

16 år er gået, og Arthur lever stadig sammen med Merlin, som prøver at gøre ham til en rigtig ridder, men ikke en hvilken som helst ridder: en ridder hvis stærkeste våben er fornuft. Hvad Arthur ikke ved, er at en ond troldkvinde ved navn Morgan Le Fay (Rikke Westi), er ude efter ham. Hun vil dræbe ham, fordi Athurs far slog hendes far ihjel, og hun tror derfor at Arthur også er ond.

En dag møder Arthur to drenge ved navn Glen (Josefine Øland) og Bob (Sandra Nynne Jensen), og som tiden går, bliver de bedste venner. Men de gemmer på en stor hemmelighed, og det samme gør Morgan Le Fay …

En eventyrlig oplevelse

Det er 4. gang, at jeg har været inde og se eventyrteaterets efterårsmusical, og jeg er blevet overrasket gang på gang, men jeg må dog sige, at denne forestilling slår dem alle! Jeg plejer at se hver forestilling flere gange i samme sæson, og den bliver kun bedre, men denne gang var det som om det bare ikke kunne blive bedre! Det var en helt eventyrlig oplevelse.

Sangene

Der er i alt 13 sange med i dette års musical, og de var jo rigtig gode alle sammen. Det er nogle rigtige ørehængere de har fået med i år, men selvfølgelig er der yndlingssangene, og for mit vedkommende var det ”Den tapre ridder Arthur”, ”Aber”, ”En vaske ægte ridder” og ”Turnering”. Det er nogle af de sange man bare bliver ved med at synge igen og igen for sig selv. Men det er jo ikke kun sangene i sig selv der var fantastiske, det er også dem der synger dem. Og det er jo helt vildt som de kan synge. Selvfølgelig var der nogle fejl hist og her, men det er der jo altid. Så der er kun ros fra mig til de dygtige sangere der formår at få publikum til at sidde med underkæben nede på maven.

Overraskelser

Udover de unges helt ufatteligt store talent for skuespil og sang, har de altså også talent for at danse. På et tidspunkt i stykket er der en af ridderne der danser helt sindssygt. Og når jeg siger det, mener jeg altså sindssygt godt! Det var helt vildt. Han kunne moonwalke som en professionel, han kunne danse Electric Boogie og meget meget andet. Det var helt fantastisk og virkelig en stor overraskelse!

Uuuuhhh! Et spark i skridtet!

Der var også meget mere humor i forestillingen, end jeg havde forventet. For eksempel er der et sted hvor Lady Guenevere/Glen har klædt sig ud som en dreng og så skal i slåskamp med nogle riddere, og da så hun bliver sparket i skridtet og alle de andre riddere står og siger ”Uuuuhhh!”, går der lige lidt tid før hun kommer i tanke om at det jo gør ondt på drenge, og så må hun jo lade som om at hun havde smerter.

Grineflip

Der er også et sted i Merlin’s sang (Aber) hvor han pludselig begynder danse helt mærkeligt.. Det er altså dejligt når man kan få grineflip over en musical! Selvom det er en familiemusical, og egentlig mest egnet for børn, syntes jeg altså at den er til ALLE. Der var næsten flere i 15-20 års alderen end der var børn. Og jeg var ikke alene om at syntes den var rigtig god.

Jeg havde også en veninde med der blev ved med at sige: ”Ej hvor var det godt”, så altså:

Jeg kan ikke andet end at anbefale Sværdet i stenen! 😀


Lise, 18 år, Birkerød

Jeg synes stykket var super godt. Specielt i forhold til at det jo er børneskuespillere hele bundet. Nogle af de yngste på scenen har højst været ti år, men formåede alligevel, at ikke lave en eneste fejl, imens de sang og dansede til. Mine yndlingsmomenter må helt klart have været Merlins dans og da Arthur finder sin kvindelige side frem … (“Ja, hvad betyder det?” tænker du nok, men det må du jo se stykket for at finde ud af!) Stykket er både for børn og voksne. Det er jo et eventyr der appellerer til selv de yngste, men samtidigt er der også humoristiske elementer møntet lidt mere på de voksne. En rigtig god oplevelse i hjertet af Tivoli.

Karen, 12 år, Birkerød

Jeg synes det var en rigtig god musical med masser af spænding og humor. Handlingen var rigtig god og sangene var både smukke og nogle af dem sjove. Handlingen var rimelig enkel og nem at holde styr på, hvilket er godt! Det jeg især godt kunne lide var troldmanden Merlins sang og hans fantastisk sjove dans til! Et andet sjovt sted i historien var for eksempel da en af mande-hovedrollerne klædte sig ud som en pige og talte med en meget lys stemme. Alle skuespillerne sang fantastisk, de fleste af dem var ikke ret gamle, så jeg var meget imponeret. Jeg vil med stor glæde anbefale sådan et godt stykke, og jeg kan samtidige love at man ikke kommer til at kede sig. Det var klart over mine forventninger. Det var en oplevelse for livet som jeg sent glemmer!

Kristina, 12 år, Birkerød

Et fantastisk stykke for hele familien. Handlingen var helt i særklasse.

Sangene var fortryllende og sunget helt fantastisk! Der var gange hvor man udstødte et “Gisp!” og andre gange hvor man sagde “Ååh!”.

Det er et sjovt og børnevenligt stykke, som jeg helt sikkert vil se igen!

Bettina, 50 år, Birkerød

Det er første gang, at jeg overværer Eventyrteatrets efterårsforestilling. I år spiller de ”Sværdet i stenen”.

Jeg var meget imponeret over kvaliteten hele stykket igennem. Der var intet overladt til tilfældighederne – det var tydeligt at her var øvet meget og længe. Skuespillerne var rigtig gode og utrolig morsomme – og sikke stemmer en del af dem havde! Stykket var sjovt med en skøn humor hele vejen igennem. Sceneopbygning og sceneskift var godt gennemtænkt og hele Glassalen blev udnyttet til fulde.

Der var rigtig rigtig mange børn blandt publikum, og det var så hyggeligt at høre alle deres gisp og kommentarer undervejs – ingen tvivl om at ”Sværdet i stenen” er for alle aldre.

Alt i alt en dejlig aften, hvor man føler man har haft en god oplevelse – jeg glæder mig allerede til næste år.

Redaktøren, 40 år

6 stjerner

At fotografere Sværdet i stenen til “Kultur for unge”, samtidig med at jeg var ved at knække sammen af grin, var ikke nogen let kombination. Ved siden af mig var 4 fædre også helt færdige over riddernes paniske forsøg på at få sværdet op af stenen lige efter pausen. 😀

Hvor man i andet børneteater ofte sidder og kigger diskret på uret som voksen, bliver man i Eventyrteatrets forestillinger tryllet tilbage til sin egen barndom, til tiden hvor alt kan ske: magi, monstre, kærligheden. Der er både børne- og voksenhumor, skuespilpræstationerne er i top, sangstemmerne præcise og klokkeklare.

Det er hyggeligere og mere fortryllende end Disneys aller bedste tegnefilm, som ellers er det der står mit hjerte nærmest. Det er som juleaften, hvor man har lyst til at smage al konfekten, men bare ikke har tid eller stor nok mave til at prøve det hele. Fuldstændig fascineret blev jeg af Josefine Øland’s (Guenevere/Glen) præstation – hun bar mig igennem! Hvis man ikke ved hvad rigtig lykke er, så skal man prøve at svæve ud af TIVOLI efter Sværdet i stenen. Mine sko rørte ikke engang jorden!