Min søster vampyren: I fjerde bind i serien om Olivia og Ivy, vil pigerne gøre alt for at Ivy ikke skal flytte til Europa, så de to søstre skal skilles. Historien bliver desværre ret langtrukken og slet ikke spændende, som bind 3: De tre prøver.

Af Peter Kock Henrichsen

Titel:

“Min søster vampyren – Altid sammen?”

Forfatter:

Sienna Mercer

Sider:

193

Udkommer:

August 2010

Forlag:

Alvilda

Følelses-barometer:
Ivys og Olivias rigtige far, Karl Lazar, er faktisk Ivys far, Charles Vega. Deres mor Susannah er død, men pigerne er ikke sikre på hvordan. Imens arbejder Brendans far på at finde ud af hvordan et menneske og en vampyr har kunnet få børn sammen, og hvorfor der ikke er nogen vampyrspor i Olivia eller menneskespor i Ivy.

Pigernes store sorg er, at Ivys far har fået job i Europa og derfor vil flytte fra Franklin Grove og tage Ivy med. Henne i skolen prøver Ivy og Olivia at lave en negativ Europa-præsentation til computeren, som deres far skal se. Men heller ikke det får ham til at skifte mening. Så er det, at Olivia og Ivy opstarter operation Altid Sammen.

Ivy skal rejse til Europa

Min søster vampyren – Altid sammen? er fjerde bind i serien. Tredje bind, De tre prøver, var rigtig spændende og jeg følte at jeg kendte Olivia og Ivy rigtig godt nu. Desværre er bind 4 ligeså kedeligt som bind 3 er spændende. Der går en evighed hvor pigerne pludrer med hinanden og vi får beskrevet alt det mad de spiser og drikker, men der er ikke rigtig noget spændingsmoment. Alle på skolen ved jo, at Olivia og Ivy er enæggede tvillinger, og Olivias plejeforældre ved det også. Det eneste vi bliver sat til at vente på, er at få at vide hvem pigernes mor rigtig var, og om Ivy flytter til Europa.

Lang tid om at komme i gang

I ventetiden går pigerne på biblioteket igen igen, og snakker en helt masse om hvad de skal gøre i operation Altid Sammen, men det bliver aldrig nogen stor operation. Det burde ellers have været den røde tråd, der bar historien, men Sienna Mercer gør det aldrig til noget stort, og det bliver ved nogle små harmløse forsøg. Pludselig begynder pigerne at tale om musicalen Wicked (som jo rigtig eksisterer og spiller i Danmark lige i øjeblikket) og om den gamle musical Troldmanden fra Oz (som er forhistorien til Wicked), og det virker altså som om Sienna Mercer ikke kan finde på andet at skrive om, og så er hun lige blevet inspireret af Wicked den uge hun skrev kapitlerne.

Næsten en kopi af filmen Forældrefælden

Det mest pinlige, er at Sienna Mercer også nævner filmen Forældrefælden fra 1998 (på engelsk hedder den The Parent Trap, og der er også en original udgave fra 1961), fordi, som hun skriver igennem pigernes samtale, at den minder om Olivia og Ivys liv. Hun nævner ikke filmen ved navn, men fortæller handlingen, så man ved 100% sikkert at det er den film der er tale om. Da Forældrefælden jo blev indspillet helt tilbage i 1961, kan det jo kun være Sienna Mercer, der er blevet inspireret af filmen og ikke omvendt. Og det blev jeg virkelig skuffet over. Forældrefælden handler nemlig præcis om to tvillingepiger, der aldrig har kendt til hinanden, men mødes for første gang på en sommerlejr – helt tilfældigt. Og de begynder så at bytte identitet og snyder deres forældre med det. Præcis som i historien om Ivy og Olivia. Min søster vampyren-serien, falder lidt til jorden, når Sienna Mercer nærmest indrømmer, at det er den film hun har kigget efter. Bøger skal jo helst være originale og unikke, og ikke en ny udgave af Forældrefælden med Twilight-krydderi.

Rigtig spændende til sidst

De sidste 20 sider i Altid sammen, bliver voldsomt spændende, og vi får et længe ventet svar. Vi kommer også til en rigtig fed vampyrjul med JF (juleflagermusen), og det er en virkelig skøn og opfindsom oplevelse. Alligevel tænkte jeg: “Øv, hvorfor kunne hele bogen ikke havde været SÅ spændende?” Der kunne ske så mange helt vilde og fantastiske ting i Franklin Groves hyggelige vampyrunivers, at man næsten selv får lyst til at finde på dem. Alligevel ender det hele mest bare i chit-chat. Ærgerligt, ærgerligt. Jeg håber virkelig, at Sienna Mercer strammer op i bind 5 og 6 med nogle helt nye idéer og karakterer, for ellers kan der næsten ikke koges mere suppe på den tvillinge-historie. Heller ikke selv om Ivy og Olivia er nogle rigtig søde piger.

Har du læst flere bøger i Min søster vampyren-serien?

Hvis du også har læst flere bøger i Min søster vampyren-serien, må du meget gerne skrive hvilken én du synes er bedst og hvorfor? 🙂 Du må også meget gerne skrive hvor gammel du er.