Den 3. film i Narnia-serien er nu ude på Blu-ray, og jeg har fået æren af at anmelde ekstramaterialet på combi-boxen. Det resulterede i, at jeg sad tilbage med en følelse af WOW! Det er første gang jeg oplever, at ekstramaterialet gjorde, at jeg bogstavelig talt sad med munden på vid gab, mens en følelse af lykke spredte sig rundt i hele min krop.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

“Narnia Morgenvandrerens rejse”

Instruktør:

Michael Apted

Land:

Storbritannien

Distributør:

20th Century Fox

Premieredato:

24. maj 2011

Første gang jeg hørte ordet Narnia, har sikkert været da den første film kom i biografen. Der kom nemlig en stor interesse for at læse bøgerne, fordi filmen var så populær og samtidig blev man kastet ind i en helt ny verden. Jeg har dog aldrig selv taget springet og fået læst bøgerne, men efterhånden som jeg har set Narnia-filmene, er jeg blevet mere og mere overbevist om, at jeg går glip af noget, hvis jeg ikke får det gjort.

Combi-boxen’s indhold

Combi-versionen indeholder både en DVD-, en Blu-ray skive og Digital Copy. DVD’en og ’Digital Copy’ er på samme skive, men hvis du sætter disken ind i din computer, kan du hente filmen ned på din computer eller et andet digitalt medie, og på denne måde se filmen uden disken i fremtiden.

Narnia kort til ekstramaterialet

Vi anmelder alt ekstramaterialet der findes på blu-ray disken. Hertil skal det lige kommenteres, at det er super flot designet. Jeg kom ind til et kort over Narnia, hvor jeg herfra så kunne vælge at se 6 steder på kortet. Super flot designet, og en virkelig genial idé. Desuden var det super dejligt, at jeg kunne sætte danske undertekster på ekstramaterialet – ”thumps up” for det .

Er du interesseret i at læse anmeldelsen af selve filmen, ligger den her. Bemærk, at selve filmen har fået 5 stjerner af ‘Kultur For Unge’.

Selve ekstramaterialet

  • Dawn Treader
  • Magician’s Island
  • Ramandu’s Island
  • Lone Island
  • Deleted Scenes
  • The Dark Island
  • Goldwater Island
  • Theatrical Trailer
  • End Title Songs from Aound the World

Dawn Treader

Her fik jeg lært skibet ’Morgenvandreren’ at kendemed Kong Caspian som guide. Jeg fik fortalt og set tidligere eventyr, som besætningen havde været ude på, men som jeg ikke havde hørt om før. Til sidst var der 3 interview af henholdsvis Liam Neeson (stemmen til Aslan), Michael Apted (instruktøren) og Georgie Henley (Lucy) sammen med Will Poulter (Eustace).

Magican’s Island

Jeg fik en præsentation af magikerens ø og en beskrivelse af Dosmepoderne (de fyre som hopper rundt på en fod) fra øen.

Ramandu’s Island

Jeg startede ud med at blive præsenteret for selve øen. Herefter kunne jeg høre om musen Reepiccheep, løven Aslan, og Liliandil (pigen der er selvlysende og datter af stjernen Ramandu, som Caspian og Edmund bliver lidt forelsket i). Jeg fik set, hvordan de leger med effekterne, og gør steder der er virkelige om til Narnia standard. Dette gælder også for de forskellige væsner de har brugt, som ikke bliver spillet af skuespillere. Denne del indeholder også et spil, hvor jeg blev glædeligt overrasket. I spillet skal man sørge for at placere de rigtige sværd, de rigtige steder. Det er nok mest til børn i 10-14 år alderen eller yngre, da spillet ikke er særligt udfordrende, men jeg synes nu alligevel det er meget hyggeligt.

Lone Island

Her fik jeg først en præsentation af Øde øerne, og derefter kunne jeg høre og se om Tavros (minotauren – halv mand, halv tyr). Altså hvad han er, hvad han laver og ting i den stil. Skuespillerne fortæller også om filmen, hvordan det var at arbejde med den, og fortalte at den mindede lidt om den første Narnia-film, fordi magien er stærkere i denne end den tidligere. Denne del indeholder også ’Deleted scenes’, hvor jeg kunne se 4 scener, som de ikke har vist i filmen.

The Dark Island

Jeg så først en præsentation til denne mørke og uhyggelige ø. Efterfølgende var der en beskrivelse af den hvide heks (kendt fra den første film), som er en illusion skabt af den grønne tåge for at skræmme Edmund. Jeg så også en beskrivelse af søslangen, altså den der angriber skibet. Desuden kunne jeg se og høre forskellige skuespillere og folk bag filmen, fortælle om portalen til Narnia, og omkring hvordan de lavede scenen. Til sidst kunne jeg opleve hvordan de lavede skibet ’Morgenvandreren’.

Goldwater Island

Her blev jeg præsenteret for den lille ø, Guldvand, og fik en beskrivelse af dragen, som Eustace bliver forvandlet til på grund af sin grådighed. I denne del befandt ’Theatrical Traileren’ sig også og ’End Title Songs from Around the World’. ’Theatrical Traileren’ er traileren til filmen, mens ‘Title Songs from Around the World’ er syv bands og sangere, der synger og spiller den sidste sang. Jeg blev faktisk lidt vild med den ene af numrene, som 4 af dem brugte. Den hedder ’There’s a place for us’, men ellers synes jeg ikke, at det ikke så interessant, selvom der var nogle søde drenge indimellem.

Narnia indtager førstepladsen

Det var en oplevelse og en fornøjelse at anmelde ekstramaterialet på ’Narnia: Morgenvandrerens rejse’, combi-box, som steg over alle mine forventninger. Det er første gang, at ekstramaterialet har overrasket mig SÅ positivt, og at lykken ligefrem har spredt sig helt ud til fingerspidserne. Der var nogle få ting, jeg godt kunne have undværet, men der skal jo være noget til enhver smag. Det føltes næsten som det 4. eventyr i film-serien, fordi der var så meget ekstramaterialet, og jeg var især vild med alt det, hvor båden var med og jeg kunne se hvordan de arbejdede med effekterne til steder og figurer. Combo-boxen med blu-ray er helt klart pengene værd, og et absolut must til alle Narnia-fans.