‘Harry Potter’: Jeg var i ’The Wizarding World of Harry Potter’, som ligger i ’Universal Studios’ i Orlando, Florida i forbindelse med en rejse I USA med min familie og det var simpelthen fantastisk. Et minde for livet, som jeg aldrig vil glemme (især fordi jeg er lidt Potter-freak).

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 13 år

Det første man ser, når man kommer ind i ’The Wizarding World of Harry Potter’, er et stort højrødt tog, Hogwarts ekspressen. Her står folk i kø for at få et billede af sig selv og toget, som kører dig videre ind i Harry Potter-universet.

Hogsmeade

Stoppet er ved Hogsmeade, en samling af en masse små huse med skrå tage dækket af falsk sne. Falske istapper hænger fra hustagene og drypper i 36° varme. Her finder man alle Harry Potter-butikkerne, hvor du kan købe ting fra selve bøgerne, som kapper, tryllestave, slik og selv en tidsvender. Alt sammen en perfekt kopi af den ægte vare. Samtidig kan du også købe Harry Potter-merchandise, som bogmærker, T-shirts og bøger om universet.

De tre koste

I Hogsmeade kan du også finde ’De tre koste’, hvor du kan spise din frokost. Her kan du blandt andet drikke græskar-juice (pumkin juice) eller ingefærøl (butterbeer). Her ligner det som resten af ’The Wizarding World of Harry Potter’ også noget som du har læst om eller set i filmen. Jeg tror endda, at jeg måske sad et sted, hvor Harry, Ron og Hermione også sidder i ’Harry Potter og Halvblodsprinsen’ – det må jeg lige tjekke.

Ingen græskartærte

Det jeg savnede på ‘De tre koste’ var, at man kunne have fået noget mere Potter-relateret mad, altså noget som man har læst meget om i bøgerne, som for eksempel græskartærte. I stedet stod menuen på ‘fish & chips’. I Hogsmeade kan man i det hele taget komme af med en masse dollars (også fordi det ikke er helt billigt.)

Videre til Hogwarts

Efter Hogsmeade kommer man op til Hogwarts, som ligner sig selv fra filmene, og man har en følelse af at være kommet hjem. Før du kommer ind på Hogwarts, kommer du til en lille plads. Her kan du se (som jeg dog ikke så) Hogwarts kor synge – med frøer. Her kan du også se (som jeg så) en scene fra ’Harry Potter og Flammernes Pokal’, hvor skolerne Durmstrang og Beauxbatons laver deres opvisning, som de gør første gang man ser dem i filmen. Efter deres opvisning er der mulighed for, at få taget et foto med dem – og det fik jeg så gjort.

Rutsjebanen er den eneste indgang

Efter det kan man så fortsætte op til Hogwarts – det eneste problem er bare, at for at komme ind på Hogwarts er man nødt til at prøve den okay-vilde ”rutsjebane” (eller hvad man nu skal kalde den) som er der. Så hvis man ikke er vild med de lidt vildere forlystelser, er det ikke så sjovt, men det er stadig et fantastisk sted, og det er helt klart værd at gå derind.

Harry Potter-rutsjebanerne

Når der nu kun er 3 rutsjebaner i ’The Wizarding World of Harry Potter’ syntes jeg godt lige, at jeg kan fortælle om dem alle. Den første rutsjebane du kommer til er ’Dragon Challenge’, den ligger lige når du kommer ind. Og for at være helt ærlig har jeg ikke prøvet den, for den er altså ret vild. Den er baseret på ’Harry Potter og Flammernes Pokal’, hvor Harry flyver på en drage. Det er en tvillinge-rutsjebane, det vil sige at der er to ture du kan prøve, og hver tur er helt forskellig. Den er efter sigende fyldt med loops og meget mere — nok lidt ligesom tivolis ’Dæmonen’, bare 1000 gange vildere.

Laaaang kø

Den næste rutsjebane ligger på Hogwarts og hedder ’Harry Potter and the Forbidden Journey’. Foran den er der altså virkelig, virkelig lang kø. Jeg stod i kø i 2 timer(!) og endda uden vand — Godt råd: Tag en flaske vand med og begynd med den lange kø, i stedet for at tage turen igennem Hogsmeade først, ligesom jeg gjorde. For først når du stået i kø i laaang tid i bagende sol (det er trods alt Florida vi snakker om her), kommer du endelig ind på slottet.

På slottet

På slottet er der også lidt kø, men den opdager man slet ikke, for der er sørget for underholdning for alle pengene. Hogwarts er lavet godt. Malerierne taler, du ser timeglassene med point og undervejs møder du også fordelingshatten, Dumbledore, Harry, Ron og Hermione. Jeg gik bare og pegede og kom med begejstrede udbrud hver gang jeg så noget jeg kendte. Det var fantastisk, helt ubeskriveligt at være der, hvor jeg altid har ønsket at være. Selve turen var vild, ret sjov og igen fantastisk. Du sidder i en stole-lignende ting og kører rundt og op ned ret hurtigt, mens der kører en film, som får dig til, at føle at du sidder på en kost og følger med Harry og de andre gennem mange eventyr.

Den familievenlige rutsjebane

Lige ved siden af Hogwarts ligger den mest familievenlige rutsjebane i ’The Wizarding World of Harry Potter’ nemlig ’Flight of the Hippogriff’. Den er mere ligesom TIVOLIs ’Rutsjebanen’, og den er noget for alle aldre og er altid sjov. Her er ventetiden blevet gjort lidt sjovere ved, at man kan se Hagrid’s hytte og Stormvind, som bukker hver gang en vogn, med folk, kommer forbi, mens man hører Hagrid tale til Stormvind.

Harry Potter goodies

I ’The Wizarding World of Harry Potter’ er der gjort et godt stykke arbejde med at virkeliggøre Harry Potter-goodies. Du kan få platugler – tilhørende et troldmandskort og en chokolade frø som er virkelig, virkelig stor og umulig at spise på en gang. Eller multismagsbønner, også med alle de ulækre smage – bræksmag sendte mig direkte på toilettet. Du kan også få ingefærøl (engelsk: butterbeer), som er meget mærkeligt, selve drikken smager af flydende karamel og skummet (som for resten IKKE smager godt) smager af softice – måske lidt af jordbærsoftice. I hvert fald kun en one-time-drik for mig.

Magi over alt

I ’The Wizarding World of Harry Potter’ er der simpelthen bare magi, ganske enkelt. Hvor end man går, kan man ikke lade vær med at se en lille Harry Potter-detalje, som man kan huske fra bøgerne eller filmene. Og med musik fra Harry Potter filmene spillet ud fra højtalere (som man dog heldigvis ikke lige ligger mærke til), kan man ikke undgå at blive grebet af stemningen. Selv ude på toiletterne er der magi, når man hører Hulkende Hulda (Moaning Myrtle) jamre og skrige.

Selvom ’The Wizarding World of Harry Potter’ ikke er så stort, er det virkelig kvalitet, det er som at være i Harry Potter-universet — det er magisk! Det, at komme til ’The Wizarding World of Harry Potter’ var som at være i en drøm, en drøm om at være i Harry Potter-universet, en drøm, som endelig gik i opfyldelse.

Du kan trykke F11 i de fleste browsere, for at få bedre plads til at nyde de store billeder


Indgangen til ’The Wizarding World of Harry Potter’.

Mig foran indgangen til ’The Wizarding World of Harry Potter’.

Mig foran Hogwarts ekspressen.

Velkommen til Hogsmeade!

Hogsmeade fyldt op med mennesker.

Hogsmeade.

Hogsmeade set igennem et vindue.

Hogsmeade’s mange flotte tårne og spirer.

Indgangen til den meget vilde rutsjebane ’Dragon Challenge’ ligger lige når man kommer ind til Hogsmeade.

Mig ude foran Zonkos, en troldmandsbutik, hvor du kan købe ting og sager til brug af spøg og skæmt.

Hylderne er fyldt op med en masse spændende ting i Zonkos.

MEGET spændende ting! Her er jeg ved at tage en Hugtandsfreesbee ned, det er en freesbee, der er levende og har store tænder, som den bruge til at snappe efter med i luften. Den er dog forbudt på Hogwarts

Her står jeg ude foran Honeydukes (på dansk: Kandisbaronen). Her kan du købe slik i alle mulige farver og smage!

Blandt andet Multismagsbønner!

Men pas på! Det er ikke almindelige Jelly Beans 😉

Du kan også få Platugler!

Masser af Platugler!

Platuglerne indeholder en kæmpe chokoladefrø (som dog ikke kan springe som i filmene og bøgerne ). Men de er kæmpestore og du kan let få ondt i maven!

I en Platugle får du også et troldmandskort. Jeg fik Rowena Ravenclaw, som lagde navn til Ravenclaw kollegiet, et sted hvor kun de kvikkeste hekse og troldmænd kommer!

Personalet er klædt ud som hekse og troldmænd, og er rigtige søde!

I Owl Post kan du sende breve med et Hogwarts stempel på! Og Dervish and Banges er en brillant troldmandbutik.

I Dervish and Banges kan du blandt andet købe ugler og andre troldmands dyr (det er bamser ikke rigtige dyr! Så du skal ikke blive alt for fornøjet 😉

Du kan selvfølgelig også købe mange andre spændende ting!

Du kan for eksempel købe trykkestave, som er en perfekt kopi af dem fra filmene! Et must for alle Potter fans (hvis man altså ikke havde en i forvejen).

I Dervish and Banges kan du også se Monsterbogen, fra film og bog 3 ’Harry Potter og Fangen fra Azkaban’, den må være buret inde så den ikke snapper! Den du kan købe er dog ikke helt så livagtig.

Du kan også købe Luna Lovegood fars meget mærkelig blad Ordkløveren!

Du kan også købe en fuldstændig fantastisk flot kopi af Hermiones tidsvender som hun bruger i bog og film 3 ’Fangen fra Azkaban’ Den er så flot og jeg fortrød meget at jeg ikke købte den, så meget at jeg var nød til at købe en på en Harry Potter udstilling i NY!

Du kan selvfølgelig også købe en masse, masse andet! Blandt andet kapper, puder og krus.

Oppe i loftet hænger mange spændende ting, for eksempel koste.

Der sidder også ugler.

En flot, men meget mærkelig lampe, som også hang i Dervish and Banges.

Efter allerede, at have set så meget, trænger man da til et lille hvil. Og det kan du så gøre unde et stort halvtag, hvor også sidder ugler.

Så er der lige tid til at drikke et krus Butterbeer (dansk: Ingefærøl)

Mig ude foran De tre koste, hvor du kan spise din frokost

Værtshuset Hog’s Head (dansk: Det glade vildsvin). Dumbledore’s brors værtshus.

Efter Hogsmeade kommer du til pladsen hvor du første gang kan se Hogwarts.

På pladsen kan du blandt andet se pigerne fra troldmandsskolen Beauxbatons og drengene fra troldmandsskolen Durmstrang lave deres opvisning fra bog og film 4 ’Harry Potter og Flammernes Pokal’

Og bagefter deres opvisning kan du få taget et billede med dem – så her er mit billede med dem

Hogwarts.

Endnu et billede af Hogwarts.

På Hogwarts ligger ’Harry Potter and the Forbidden Journey’. Jeg måtte desværre ikke tage billeder ind fra selve Hogwarts, hvor rutsjebanen også ligger.

Og ved siden af Hogwarts ligger den sidste rutsjebane, som er meget mere familievenlig, ’Flight of the Hippogriff’.

Så er det farvel til ’The Wizarding World of Harry Potter’. Det har været en fantastisk oplevelse og et minde for livet!