Nytårsaften: Den store dag nærmer sig. Den dag hvor vi siger farvel til året der er gået, og siger goddag til det nye år, vi går ind i. ‘New Years Eve’ fortæller hvordan en række mennesker fejrer nytårsaften, og viser os nogle af New Yorks traditioner. Jeg må tilstå, at jeg blev klogere og fik gåsehud på armene op til flere gange.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 21 år

Titel:

‘New Years Eve’

Instruktør:

Garry Marshall

Land:

USA

Distributør:

Warner Bros.

Premieredato:

8. december 2011

Følelses-barometer:


Alle er ved at gøre klar til den helt store aften i New York. Nemlig nytårsaften. Den store “nytårskugle” skal hejses op på Times Square og falde når det nye år begynder. Den sidste dag bruges på at tænke tilbage til året der er gået, og hvad hver især vil gøre anderledes næste år. Der er lagt store planer for aftenen, og mange håber på, at få chancen til at gøre det bedre næste år, og få en ny chance. Så er spørgsmålet bare, om de vil få det?

Et imponerende skuespillerhold

‘New Years Eve’ har et helt hold af dygtige og talentfulde skuespillere. Jeg fik også åbnet øjnene for nogle nye talenter – i hvert fald nogle talenter, jeg ikke havde set før. Der er fyldt op med mange af mine yndlingsskuespillere, og derfor måtte jeg også bare se filmen! Jeg er selv ret vild med de film, hvor der er mange historier med, som går på kryds og tværs over hinanden, og som til sidst går op i en helhed. Dette er dog den bedste i rækken, hvis jeg skal sammenligne med ‘Valentines day’, ‘He’s just not that into you’ og ‘Love Actually’.

En film med mange historier

Filmen indeholder utrolig mange historier, ligefra den altid glade buddreng, kvinden der er træt af sit arbejde, drengen der hader nytår og så videre. Derfor er det også nemt at identificere sig med mange af rollerne, da små bidder af deres historie, minder om ens egen. Der er også utrolig mange emner med, såsom svigt, ensomhed, glæde, kræft, livsglæde og kærlighed. Da jeg selv har følt mange af de ting, var det heller ikke svært, virkelig at holde af ‘New Years Eve’. Specielt én tale, som du kan se frem til at høre, rørte mig dybt, gav mig tårer i øjnene og gåsehud på armene.

Fyldt med humor, men er samtidig dyb

Man kan simpelthen ikke undgå at blive påvirket af ‘New Years Eve’. Hvis man ikke kan lide selve historien, kan man altid sikre sig et godt grin! :-). Filmen får i hvert fald gang i dine lattermuskler, og er meget underholdende, men samtidig er der plads til de lidt mere dybe ting. Der er en patient, som er indlagt med kræft, som vi følger, en kvinde som må undvære sin mand, fordi han er i krig og en kvinde, som er blevet svigtet så voldsomt, at det gør helt ondt indeni mig.

Sjov slutning

Ligesom man tror, at filmen er slut, bliver man endnu engang overrasket! For en gangs skyld, har de valgt at sætte fraklip på til sidst i filmen. Husk derfor at blive siddende, for det er virkelig det værd :-). Jeg vil virkelig anbefale denne film til alle, der har lyst til at høre på mig – den giver én et skud glæde og noget livsenergi, og da jeg trådte ud af den mørke sal, følte jeg mig mere let om hjertet, og havde en følelse af, at jeg kunne flyve. Du skal dog kunne lide de film, hvor historier bliver blandet sammen, og hvor der er mange karakterer du følger, for at den vil have samme effekt på dig. Jeg selv, blev transporteret til New York, og følte mig som en del af sammenholdet. Derfor kunne det også være super fedt, at prøve at holde nytårsaften i New York, for at komme helt tæt på sammenholdet, som er der. Se den, hvis du virkelig trænger til noget glæde og varme her i den kolde tid 🙂