‘True Blood’: ‘Fuldstændig Død’ har alt: spænding, romantik, erotik og blod som sine forgængere og så endda flere vampyrer og større overraskelser! Hvad mere kan man ønske sig?

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 14 år

Titel:

‘Fuldstændig Død’ (True Blood 6)

Forfatter:

Charlaine Harris

Originaltitel:

‘Definitely Dead’

Oversat af:

Erik Barfoed

Sider:

363

Udkom:

2011

Forlag:

Lindhardt og Ringhof

Følelses-barometer:
(SPOILER! Bøgerne i serien ‘True Blood’, udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst de foregående bøger, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Sookies kusine Hadly er død. Men Hadly var ikke helt normal, hun var vampyr og ledsager for dronningen af New Orleans Sophie-Anne. Da Sookie tager til New Orleans for at rydde op i sin kusines ting, opdager hun hurtigt, at hendes kusines død er en brik i langt mere indviklet sag end først ventet, og mistænkte – dem er der nok af. Endnu en gang kommer Sookie i livsfare i sit forsøg på at hjælpe fremmede vampyrer. Men er sagen mere indviklet end selv Sookie kan klare?

Sookie for brug for hjælp, hvis hun skal holde sig selv i live og forhindre en katestrofe.

Overraskelsen over dem alle

Bog 6 i ‘True Blood’-serien byder på den nok største overraskelse fra alle bøgerne (i hvert fald fra dem som jeg har læst indtil nu). Jeg havde virkeligt ikke set den komme, og jeg kan godt love dig for, at du kommer til at sidde at måbe, medmindre du selvfølgelig har en speciel hjerne, som gennemskuer alle bøger fra første side. Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre den her – alt jeg har at sige er: Stakkels Sookie! Så kan du jo se, om du kan regne den ud. 😉

Den nye mand i Sookies liv

Det var da vist også på tide, at Sookie fandt en ny mand, som kunne gøre hendes kærlighedsliv lidt mere indviklet. Sam, Bill, Eric og Alcide var jo ikke nok. Den nye mand i Sookies liv hedder Quinn og er hamskifter og faktisk rigtig sød. Selvom jeg stadig vil have, at Sookie og Eric skal finde sammen, kan jeg faktisk godt lide Quinn. Nu har Charlaine Harris i hvert fald sikret sig, at Sookies kærlighedsliv har nok begyndende problemer til et par bøger mere – især på grund af en anden ting, som sker i bogen, men den vil jeg selvfølgelig ikke afsløre nu – du må selv læse bogen.

Bidt af vampyrer

Okay, jeg kan lige så godt indrømme det: Jeg er en af de piger, som er fuldstændig bidt af vampyrer. Jeg elsker dem simpelthen! Deres balance mellem godt og ondt, deres udseende, deres udødelighed og ikke mindst deres mystik. Jeg kan ikke få nok af dem. Derfor glæder det mig også at ‘Fuldstændig Død’ er proppet med vampyrer – mange flere end i dens forgængere, måske bortset fra bog 2 ‘Levende Død i Dallas’. Jeg ved ikke, hvad det er med mig og vampyrer, men for mig bringer de noget helt specielt til historien. De har den der mystik, de er lidt svære at gennemskue – man ved simpelthen aldrig, hvor man har en vampyr.

Det begynder at blive trist

Nu har jeg læst bog 6 i ‘True Blood’-serien, og jeg er begyndt at holde af den. Det er derfor også med sorg i sinde, at jeg siger, at næste bog i serien (bog 7) er den sidste bog, der er udkommet på dansk. Der er selvfølgelig 10 i alt, men hvem ved hvornår den næste udkommer på dansk. Men jeg må bare tænke på, at jeg i det mindste har en bog mere, før jeg begynder at savne Sookie i min dagligdag.

I hvert fald var ‘Fuldstændig Død’ rigtig god – tilpas spænding, romantik og overraskelser. Den er cirka lige så god som de andre bøger, men jeg har bestemt mig for at give den en stjerne mere, end det jeg plejer at give på grund af alle vampyrerne og de store overraskelser! Fordi både overraskelserne og vampyrerne giver mere spænding og blod – altså jo flere vampyrer, der er med i hver enkelt bog, jo større spænding! 😀

Uddrag af ‘Fuldstændig Død’

“Hvad?” Hun så forvirret på mig mens hun tastede nummeret.
Inde i skabet kunne jeg se ligets fingre bevæge sig.
“Han er ved at vågne,” sagde jeg stille.
Det tog hende kun et splitssekund at forstå hvad jeg mente.
“Dette er Amelia Broadway fra Chloe Street! Send en ældre vampyr herover med det samme! Ny vampyr vågner!” Hun var på benene, og vi spænede hen mod døren.
Vi nåede det ikke.
Jake Purifoy var efter os, og han var sulten.