‘Animation’: Tør du lægge dig ud med Ivan Olsen? Nu er den anden Ole Lund Kirkegaard-animationsfilm klar af en lille planlagt trilogi, der begyndte med ‘Orla Frøsnapper’.

Titel:

‘Gummi T’

Instruktør:

Michael Hegner

Land:

Danmark

Distributør:

SF Film

Premieredato:

16. maj 2011

Det er ikke let at være Ivan Olsen. Han får bank og buksevand af de store bøller, og da han kommer hjem til sin far, så får han skæld ud over, at han ikke er stærk og dygtig som Tar­zan – nej, Ivan er kun en Gummi-Tarzan! Ivan vil så gerne gøre sin far glad, så han forsøger at være ligesom Tarzan, men først da Ivan møder en heks og får superkræfter for en enkelt dag, så er Ivans far tilfreds. Ivans far går i selvsving og praler vidt og bredt om sin søn, men da Ivans superkræfter ikke forsvinder som planlagt, så mærker Ivan, at det ikke er spor sjovt at skulle være så stærk og dygtig hele tiden.

Animationsfilmen ”Orla Frøsnapper”, der havde biografpremiere 1. juni sidste år, var den første af en trilogi af animationsfilm baseret på Ole Lund Kirkegaards bøger. Nu er turen kommet til en anden af Kirkegaards elskede historier – nemlig historien om Ivan Olsen, måske bedre kendt som Gummi-Tarzan. ”Gummi T” fortsætter traditionen med at lægge sig tæt op af de let genkendelige illustrationer, der netop er så vigtige for Kirkegaards forfatterskab.

Problemer er der nok af for stakkels Ivan Olsen… Han bliver mobbet i skolen og får buksevand næsten hver dag, og når han kommer hjem, er der ikke megen trøst at hente. Ivans far er nemlig helt besat af Tarzan og har derfor svært ved at sætte pris på de kvaliteter, Ivan besidder. Men pludselig får Ivan en chance for at leve op til alle sin fars forventninger og samtidig give bøllerne i skolen en ordentlig lære­streg… Spørgsmålet er så, om den slags super­kræfter gør det hele nemmere?

”Gummi T” bliver efterfulgt af ”Otto er et næsehorn”, som forventes at få biografpremiere til Vinterferien 2013.

VIND STRANDPAKKE SAMT 2 BILLETTER TIL ‘GUMMI T’
1. præmien er en strandpakke med badehåndklæde, lille badebold, håndventilator og oplæsningsbog samt 4 billetter til filmen. 2. præmie er to billetter til filmen.

Konkurrence-spørgsmål: Hvilket årstal udkom ‘Gummi-tarzan’ som børnebog?

Konkurrence er slut – svar: Bogen om ‘Gummi-tarzan’ udkom første gang i 1975. 1. præmie – strandpakke: Maria F. Andersen, 2. præmie: To billetter til filmen, Ida Broskov. Tillykke 🙂

Regler: Når du deltager, accepterer du, at konkurrencen kun er for børn og unge til og med 25 år. Vinderne vil blive slået op i denne rubrik den 21. maj 2012.