‘Heartland’: 6 ud af 6 stjerner! Filmselskaberne vil ikke udgive den i Danmark, men derfor skal du bestemt ikke snyde dig selv for ‘Heartland’. Den kører på 6. sæson og 104. afsnit i Canada lige nu. Hvorfor? Fordi den ganske simpelt er verdens bedste ungdoms-tv-serie om familieliv, kærlighed, natur og selvfølgelig: HESTE!

Af Peter Henrichsen

Titel:

‘Heartland’

Baseret på bøgerne af:

Lauren Brooke

Følelses-barometer:
Amy Fleming er 15 år og bor på hesteranchen Heartland, der er ejet af hendes morfar, Jack Bartlett. En aften i et frygteligt uvejr, hvor Amy og hendes mor kører ud for at redde en hest, mister Amys mor herredømmet over bilen på en markvej og får slået sig selv ihjel. Amy overlever på mirakuløs vis, men selvfølgelig styrter hendes verden efterfølgende sammen på grund af den store sorg.

Amys storesøster, Lou, kommer derfor fra storbyen til Heartland for at hjælpe Amy og Jack i den svære tid efter begravelsen. Lou forsøger at få ranchen til at køre rundt økonomisk, mens Amy tror, at Lou gør alt for at sælge Heartland.

Tidligere tjente Heartland penge hjem, fordi Amys mor havde nogle unikke egenskaber og var kendt for at kunne kurere mishandlede og ødelagte heste. Den indtægt regner Lou ikke med, at ranchen kan få ind igen, men Amy er af en anden mening. Hun er nemlig ret sikker på, at hun har arvet sin mors føling med hestene, og derfor mener hun, at hun samtidig med sin skole, kan tjene penge hjem til Heartland, så den ikke skal sælges.

Flyttet fra Virginia til Alberta Rockies – no problem!

Har du læst Lauren Brookes verdensberømte serie ‘Heartland’, kan du nok huske, at den udspiller sig i Virginia. Men i den canadiske tv-serie, der kun løseligt følger bøgerne, er Amys Heartland-Ranch flyttet til Alberta Rockies i Canada. Grundhistorierne begynder dog ens, og naturen er så smuk i Alberta Rockies, at det er svært at savne Virginia.

Det specielle ved ‘Heartland’ er, at de mange afsnit og sæsoner ikke er optaget i triste og kunstige filmstudier. De er optaget på en rigtig heste- og kvægranch i Alberta Rockies, der har eksisteret siden 20’erne. Dengang opdrættede man Hereford-kvæg på stedet, men i ‘Heartland’-tv-serien, er det så blevet en ren hesteranch, der levere heste til de lokale kvægopdrættere.

Lauren Brooke

Kvinden bag ‘Heartland’, Lauren Brooke, er meget kendt for sine hestebøger. Indtil videre har hun udgivet 25 bøger i ‘Heartland’-serien og 12 bøger i ‘Chestnut Hill’-serien, der også er en hesteserie for piger. Første bind i ‘Heartland’ blev udgivet i 2001 og allerede i 2007 begyndte det canadiske tv-selskab CBC at udsende de første afsnit i filmatiseringen.

Amber Marshall – Canadas bedste ungdomsskuespiller

Specielt castingen af Amber Marshall til rollen som Amy Fleming, har været årsagen til seriens enorme succes. Selv om Amber kun var 19 år, da hun påbegyndte tv-optagelserne til ‘Heartland’, havde hun allerede haft roller i hele 6 andre tv-serier, 2 tv-film og enkelt biograffilm. Men efter hendes debut som Amy, er det blevet ‘Heartland’, der udfylder både hendes hjerte og hendes liv som skuespiller.

Ungdomsserien, der har alt

Lige nu kører ‘Heartland’ på sin 6. sæson på CBC, og der er indtil videre lavet 104 afsnit. Det er svimlende høje tal for en tv-serie, men der er en rigtig god grund til det. ‘Heartland’ har nemlig alt: forelskelse, skole, familieproblemer, kærlighed til hestene, dyr, naturen og selvfølgelig til familien. Serien rummer alvor, men er også også fyldt med humor, og derfor bliver den aldrig selvhøjtidelig. Der er en virkelighed, som man let kan identificere sig med, og det er feel-good, fordi serien også rummer alle de ting, du går og drømmer om og håber på for dit eget liv. Og så er den forresten spækket med skøn musik.

Når Danmark er irriterende dumt og lille

Desværre er Danmark så lille et land, at filmselskaberne har valgt ikke at udgive ‘Heartland’ på dvd (med danske undertekster). Ja, det er noget nær Danmarkshistoriens største fejl og dumhed, med lad det ikke gå ud over dig. Heldigvis har du jo lært engelsk i skolen, og ‘Heartland’ kan ses med amerikanske undertekster, hvis du synes, det er lidt svært at høre, præcis hvad skuespillerne siger. Anyway, du kan for eksempel køber ‘Heartland’ på dvd på Amazon. Du kan for eksempel også vælge at streame den fra amerikansk Netflix.

6 stjerner – intet mindre og gerne mere!

Én ting er i hvert fald sikkert. Elsker du også heste, så er du ganske simpelt nødt til at se ‘Heartland’. Vi giver den seks stjerner, og havde vi haft flere, havde den også fået det. 😀

‘Heartland’s (tv-seriens) officielle hjemmeside på Canadiske CBC: www.cbc.ca/heartland

Læs om skuespillerne i ‘Heartland’ på IMDb: www.imdb.com/title/tt1094229