X FACTOR 2014: Kom med os i presserummet til X Faktor 2014’s første liveshow.


AF NATACHA OG KATHRINE

Natacha: Den 14 februar 2014, fik Kathrine og jeg muligheden for, at komme ind til det første X Factor live show som presse. Vi tog afsted med toget ved en 18 tiden for at være der tidligt, vi ville absolut ikke komme for sent! Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at jeg ville komme til at opleve noget som det. At interviewe dommerne og deltagerne fra X Factor? What!
Det var den fedeste og mest surrealistisk oplevelse, jeg har haft!

Kathrine: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg var nervøs, da jeg drog mod DR Byen. Hvad ville aftenen bringe, hvordan ville det komme til at forløbe og ville vi overhovedet være i stand til at finde lokalet, vi skulle være i? Men aftenen blev vildere end mine vildeste forventninger. Det var vildt fedt at interviewe dommere og deltagere, for jeg følte, at vi fik svar, som vi kunne bruge til noget. Jeg fik set, hvordan sådan en aften forløber, og jeg er helt sikkert klar til at lave sådan noget her en anden gang …


Det er en mørk aften da vi ankommer til DR byen.
– Et skud af DR må vi jo have til jer, men det er svært at finde kamera og tilbehør i mørket, dette blev resultatet og nu skal hovedindgangen findes.Vi finder vej ind i presserummet og Alette – som er pressekordinator – viser os hen til vores plads … som er ved siden af pigerne fra Vi Unge – woop, woop! Vi slår os ned, og finder vores computere frem.
Selvom vi er nogen af de første, er stemning allerede god, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang! Vi sidder lige foran storskærmen, hvor vi om lidt skal se X factor live!


Så er vi klar til at opdatere jer, og vi glæder os!


Tilbage til barndommen! Mens vi venter på, at X Factor går live, er vi heldige, at Disney Sjov kan underholde os.


Sådan ser der ud i presserummet i minutterne op til X Factor. Flere og flere journalister og fotografer ankommer, og snart er der helt fyldt op.


Det er her, at vi om nogle timer skal snakke med dommere og deltagere. Vi glæder os, og vi er rigtig spændte!


Så er der høflig selvbetjening! I kan tro, at det smager rigtig godt, og vi kommer helt sikkert til at spise en del chokolade og chips gennem aften, et par sodavand kan vi nok også få hældt ned.


Så går vi snart i luften, og vi er forsynet med cola og chokolade. Mmmmm!


VI ER I LUFTEN! Sæsonens første liveshow, dommerne er klar, værten er klar, deltagerne er klar og nu er vi også klar. Allerede nu tweeter vi på livet løs, og vi er glade for alle jeres retweets, favorites og kommentarer, som strømmer ind resten af aftenen.


Liveshowet er overstået. Dommerne og deltagerne kommer en efter en ind i presserummet. Her har Kathrine gang i en samtale med Lina. Vi spørger hende, hvad hun synes om aftenens liveshow, og til det svarer hun:

”Altså nu har jeg jo ikke set det på TV, og derfor et det lidt svært at udtale sig om faktisk, fordi jeg ser det fra mit perspektiv derinde, og det er altså noget helt andet end at sidde bag skærmen og opleve det. Jeg får en lille smule blackout, når jeg laver sådan noget her, fordi jeg er så meget til stede i momentet, at jeg faktisk ikke kan huske bagefter nøjagtigt, hvad hvem har sagt, og hvad der er sket. Men overvejende synes jeg, at der var en saglig tone, en respektfuld tone. Jeg tror, det er første gang, jeg har siddet i et liveprogram, hvor jeg ikke har haft følelsen af, at folk de bare sad og melede deres egen kage eller sad og promoverede deres eget brand eller kørte kulturkamp eller et eller andet, men at de faktisk udtalte sig sagligt og sandfærdigt om den oplevelse, de havde af artisterne. Og det synes jeg var meget, meget positivt.”


I interviewet bliver vi afbrudt af en fotograf, der spørger efter et billede med Mathias og Lina. Vi ser vores chance til også at få et billede. Selvom de ikke kigger ind i kameraet, bliver det et ret godt skud!


Vi får også chancen for at snakke med Fie og spørge hende om et par ting. Vi var blown away af hendes optræden og flere af jer på twitter havde skrevet, at hendes optræden havde givet jer kuldegysninger. Vi spurgte ind til, hvordan det føles at give folk kuldegysninger, og til det svarer hun:
”Jeg ved så ikke, hvordan de får det, men øh jeg har hørt det før og jeg har hørt det mange gange før, at jeg giver folk kuldegysninger. Jeg synes, at det er svært, det er svært at tænke på, at min stemme gør andre folk glade.”


Journalisterne og fotograferne er i fuld sving. Her, ved Lina Rafns bord, flokkes de især om de unge deltagere.


Så fik vi tid til at snakke med Mathias. Natacha spørger ham, om ikke det er overvældende at stå på scenen og derefter komme herud og blive omringet af journalister og fotografer, hertil svarer han:

Mathias: ”Siger du råvildt?”
Natacha: ”Nej, overvældende”
Mathias: ”Nå overvældende, jeg synes du sagde råvildt, jeg tænkte okay, det er et vildt ord at bruge.”
*Vi griner alle tre*
Natacha: ”Nej, nej, overhovedet ikke”
Mathias: Det er rigtig råvildt, øhhh, ej det er fedt øhhh, det er en vild stemning øhhh med følelser og det hele her og så græder man og så skal man være glad bagefter, det har fandeme været sindssygt, men det er jo det vildeste at være her, være med så langt.”
Videre hen i interviewet finder Natacha ud af, at Mathias går i skole i Brøndby, hvor Natacha er fra. De synes, at det er meget sjovt, og Mathias giver så en high five!


Deltagere og dommere begynder så småt at forlade presserummet. Journalisterne bliver tilbage og knokler derudaf, for at nå deres deadlines!
Vi begynder så småt at pakke sammen og komme afsted, det har været en lang men fantastisk aften, og vi er nu blevet en fantastisk oplevelse rigere!