Nu er jeg ikke den store gyserlæser, men jeg er glad for, at jeg læste ‘Farlig Vrede’. Jeg synes, at den har et originalt plot, som gør den ekstremt spændende at læse. Jeg må også sige, der er nogle gode gysereffekter, hvor forfatteren bruger alle ens sanser, og jeg tænker mange gange ”Nej, det gør du bare ikke!” eller ”Nej, nej, nej!” Sådan som man skal tænke, når man læser en god gyser.

Af Christian, 13 år

Titel:

‘Farlig Vrede’

Forfatter:

Agnete Friis

Sider:

249

Udkom:

3. april 2014

Forlag:

People’s Press

Følelses-barometer:
Kan noget gå for vidt? Det tror jeg lige. William er en helt normal 15-årig dreng, som har to gode venner, nemlig Agger og Laura, en plads på førsteholdet i fodbold, og William har det bare i det hele taget godt. Lige indtil den nye dreng, Victor, kommer ind i billedet. Victor begynder at true Williams plads på fodboldholdet, og Victor begynder at være meget sammen med Laura og Agger. William føler, at han bliver holdt udenfor og vil gøre alt for at få tingene tilbage til det gamle igen. Men det han ønsker sig, kan hurtigt udvikle sig til noget grumt og forfærdeligt, og ikke det, som William lige havde forstillet sig.

Sproget er godt og let at forstå

Historien foregår i den samme by, hele vejen igennem bogen. Det er også dejligt, at jeg hurtigt introduceret til personerne, så jeg kunne danne mig billeder af, hvem de forskellige var allerede i starten af bogen. Sproget er også nemt at læse, så jeg kørte ikke helt død i det, for jeg har oplevet i mange bøger, at sproget er indviklet og gentager sig selv mange gange.

Særlig, anderledes og spændende

Tempoet er altid i top, og spændingen sidder helt oppe i halsen. Der er så mange ting i ‘Farlig Vrede’, hvor man bliver nervøs og tænker, at nu slutter den, eller det her er højdepunktet. Men den fortsætter, og det er også det, der gør den særlig. Jeg har ofte oplevet, at man ved, hvornår højdepunktet er, men ‘Farlig Vrede’ er uforudsigelig på det område, og det gør den bare det bedre.

Jeg må sige, at af de gysere jeg har læst, er ‘Farlig Vrede’ anderledes. Der er mange gyserbøger, der har det samme plot (noget med ånder, spøgelser eller et mord), men Farlig Vrede skiller sig ud fra mængden.

Uddrag af ‘Farlig Vrede’

Jeg klatrede ned ad den mudrede skrænt. Der var kun to lange skridt ned til den åbne kiste og liget, men skrænten var stejl, så jeg var nødt til at stemme et knæ mod den møre trækiste for at holde balancen. Jeg vidste ikke præcis, hvorfor jeg gjorde det, hvis du spørger mig i dag, ved jeg det stadig ikke. Det eneste jeg ved er, at jeg dengang følte en uimodståelig trang til at studere den døde tættere på og især ringen i hans højre øre. Der var noget unaturligt ved den ring. Måden den skinnede på midt i alt det rådne.

Alt i alt

Jeg synes at ‘Farlig Vrede’ er en rigtig god bog. Der er mange punkter, som for eksempel sproget og handlingen, der gør den spændende. Der er nemlig rigtig meget spænding i bogen. Sproget er godt, beskrivende og gør brug af alle sanserne. Jeg vil anbefale ‘Farlig Vrede’ til 13-15-årige drenge, som godt kan lide en spændingsbog med noget gys i.