Isas Stepz – Kære Ronja: Isas Stepz er en tordnende succes, og vi er virkelig kommet til at holde af Isa, Ronja, Lucas, Zac, Marco og Viva – og måske også lidt af Elliot, Christian og Sif. 😉 Anne-Marie Donslund har netop skrevet en helt nyt bog om Isa – faktisk er det Isas personlige bog om sig selv, som hun har tænkt sig at forære Ronja. Bogen er farvestrålende og spændende at kigge i med de mange collager, og vi kommer helt ned i Isas inderste følelser, hvor der også er plads til at slippe tårerne fri engang imellem. Det er dejligt livsbekræftende og ærligt at læse om, fordi Isa netop går og gemmer de følelser lidt i tv-serien, og aldrig rigtig får sagt det hun virkelig tænker.

Isas Stepz – Kære Ronja

Forfatter: Anne-Marie Donslund

Sider: 66

Collager: Nina Hagen

Forlag: Carlsen /DR

Udgivelsesdato: Fredag d. 27. august 2010

Af Peter Kock Henrichsen

Jeg blev rigtig glad og varm inden i efter at have læst Isas Stepz – Kære Ronja. Det er Isas personlige historie, som hun gerne vil fortælle til Ronja. Det er ikke skrevet helt i dagbogsform med datoer og korte sætninger, men alligevel minder det meget om en dagbog fordi “Isa” skriver med jeg-fortæller og ofte skriver kommentarer direkte til Ronja.

Det føles som Isas beretning

Selv om vi jo inderst inde godt ved, at det er Anne-Marie Donslund der har skrevet bogen, føler jeg alligevel det er Isa selv der fortæller. Hendes sprog og morsomme tankegang er præcis som i tv-serien – og det er både sjovt og hyggeligt at læse. Historien i bogen handler om en ny konkurrerende danseskole der er åbnet tæt på Schwimmels danseinstitut og om Isas mor, der forlod hende og Christian da Isa var spæd, hvilket gør Isa ganske ked af det fra tid til anden. Og så er der selvfølgelig en helt masse om drenge, forelskelse og om at være teenager.

“Ad, hvor her lugter,” sagde Zac. “Er det dig, Isa?”
Marco grinede og gik hen og snusede til mig, Hans næse strejfede mig i nakken, så jeg fik kuldegysninger på den dejlige måde. Men kun indtil han sagde:
“Ja, det er det!”
“Hvor er I sjove,” sagde jeg og holdt mig for næsen, for den der lugt var rimelig skarp.

Masser af fotos – også af drengene

Bogen er ganske stor (25 cm. x 25 cm.) og det gør at teksten er rigtig let at læse og de mange plancher der er midt i historien, bliver også ekstra flotte at se på, når der er plads til masser af fotografier fra serien – jeg talte 32 – og selvfølgelig er der også en hel del af Marco, Zac og Lucas, som mange piger nok gerne vil savle lidt over. 🙂

Øv, hvor er sangteksterne?

Er der noget jeg savner? Ja! Alle sangteksterne som Jan Rørdam, Peter Biker, Sarah West, Alberte Winding og Dorte Borregaard strikkede sammen til soundtracket til Isas Stepz. Teksterne fra “Himmeldiskoteket”, “ja, måske, eller aldrig”, “Hop op, fald ned og slide”, og den helt nye “Supernova Superstar” – hvor er de? De kunne da godt have været på én af plancherne. Øv bøv, det koster altså en stjerne.

Ellers er Isas Stepz – Kære Ronja faktisk en rigtig vellykket, nærværende og dejlig bog. Isas historie er endnu bedre i bogen end i tv-serien, fordi Isabellas beretning er så ærlig, at man RIGTIG kommer til at lære hende at kende.

Isas Stepz – konkurrence: Vi har trukket lod og har fundet 3 vindere. Det blev: Ida fra Korsør, Emma fra Herlev og Nanna fra Glostrup. Tillykke til jer alle 3. Husk vi ofte har konkurrencer inde i vores gruppe på Facebook.

Deltagere i lodtrækningen

1 Emma, Herlev

2 Ida, Korsør

3 Nanna, Glostrup

4 Silje, Nysted

5 Emilie, Gilleleje