Den flotte eventyrfilm, der blev lavet ud fra computerspillet er nu udkommet på DVD, og der en spændende dokumentar med om filmoptagelserne.

Af Peter Kock Henrichsen

Titel:

“Prince of Persia”

Instruktør:

Mike Newell

Land:

USA

Distributør:

Disney

Udgives:

21. september 2010

Prince of Persia er optaget i Marokko, og i den 15 minutter lange dokumentar “Making Prince of Persia” på DVD’en, følger vi skuespillernes daglige kamp med smukke men tunge kostumer i den bagende hede.

Det er producenten Jerry Bruckheimer der står bag Prince of Persia, og hvis du synes stemningen minder lidt om Pirates of the Caribbean-filmene, er det ikke tilfældigt, for dem har Jerry nemlig også produceret. Støv, heste, kameler, befæstninger og masser af uendelig ørken, er det første der møder filmholdene og skuespillerne, og de bliver alle meget fascineret af naturen, de vilde dyr og den unikke kultur.

Filmoptagelser i 40 graders hede

Mange film er optaget i Marokko og alle guidebøger anbefaler landet, med den ene advarsel, at man holder sig helt væk i juli og august! Og det var selvfølgelig lige de måneder Prince of Persia skulle optages i. Heden nåede næsten op på 40 grader hver dag, og gav skuespillerne deres sværeste opgave nogensinde, da de fleste af kostumerne var både tunge og varme.

Parkour stuntmen kunne trickene

“Making of Prince of Persia” er en af de bag-filmen-dokumentarer som jeg ville ønske var på alle DVD’ere. Specielt på eventyrfilm er det spændende at se kulisserne og stuntmen træde ind for skuespillerne. Mest imponeret var jeg af de parkour-stuntmen, der i virkeligheden kunne springe fra husgavl til husgavl, uden brug af special effects – ligesom i computerspillet. “Making of Prince of Persia” fuldender DVD’en og gør den til et rigtig godt samlerobjekt for dem der elsker eventyrfilm og Prince of Persia-spillene.

Læs Marias anmeldelse af “Prince og Persia – Sands of time” da hun anmeldte den i biografen.

Vind
“Prince of Persia – sands of time”

Vil du deltage i lodtrækningen om 3 DVD’ere med “Prince of Persia – sands of time”, så hop ind i vores gruppe på facebook, hvor konkurrencen er slået op. 🙂
Skriv dig på med en kommentar i Facebook-gruppen inden 1. oktober 2010, hvor vi trækker lod blandt kommentargiverne.