Hemmelige liv: Poole har formået at skrive Twilight og Gossip Girl (de rige, smukke studerende) i én. Jeg havde aldrig troet, at en sådan sammensætning ville holde, men jeg tager mine ord i mig igen, efter at have læst Hemmelige Liv. Vampyrerne er vidt forskellige, og Hemmelige Liv indeholder langt mere tager-pusten-fra-dig-spænding, intriger og langt bedre udviklede karakterer.

Af Majasol Meisling Ryberg, 17 år

Titel:

“Hemmelige Liv – Darke Akademiet 1”

Forfatter:

Gabriella Poole

Sider:

272

Udkommer:

15. november 2010

Forlag:

Flachs

Følelses-barometer:Cassie har ikke haft en let opvækst. Hendes mor kunne ikke overskue at have Cassie omkring sig, så Cassie måtte tilbringe størstedelen af sit liv hos plejefamilier. Hendes fremtid har aldrig set lys ud, indtil dagen hvor Cassie vinder en gratis billet til Darke Akademiet, en skole for de rige og smukke.
Livet som fattig på en skole fyldt med rige er langtfra let for Cassie, og hun finder sig hurtigt i grebet fra De Udvalgte; en gruppe elever som ser ud til at kunne gøre præcis som de vil, når de passer dem.

Men da Cassie vandrer rundt på skolens gange om natten, for at undgå hendes snorkende værelseskammerat, finder hun noget som vil ændre hendes ophold på Akademiet for evigt.

Første bind i trilogi

Hemmelige Liv er den første bog i serien Darke Akademiet, som er planlagt til at blive en trilogi. Den tredje bog i serien er netop udkommet på engelsk, hvorimod man i Danmark desværre kun har fået oversat første bog indtil videre. Serien følger rækken af serier, som har valgt at tage udgangspunkt i en anderledes skole, så hvis Nattens Hus og Vampyr Akademiet var gode, så vil Darke Akademi være en mulig kandidat for samme rolle.

Darke Akademiet flytter hvert semester

Plottet er desværre ikke ukendt, men Hemmelige Liv bidrager med nogle originale twist til det før sete plot. Vampyr-genren er så godt som overfyldt, men Hemmelige Liv giver et temmelig unikt og frisk spin på den genre, som der hurtigt får dig til at rette dig op og tage glædeligt imod. Den spændende ting om Darke Akademiet er, at skolen flytter sted ved hvert semester. Jeg elsker hele ideen bag det. Det betyder også, at man kan se frem til at opleve flere fantastiske verdner i forskellige byer i næste bog i serien, og jeg ser frem til at finde ud af hvor næste stop bliver. I Hemmelige Liv kommer kulturen i Paris til live, og de små glimt forfatteren har givet af de andre elevers kulturer, har kun fået mig til at hungre efter mere.

En ilter pige med jordforbindelse

Jeg kunne rigtig godt lide hovedpersonen Cassie. Hun er en pige med jordforbindelse, som ved hvor hun kommer fra. Hun er en ilter pige som ikke er bange for at kaste igen, og jeg elskede, at selvom hun fra start var tiltrukket af Ranjit, var hun rent faktisk på grænsen til at være uhøflig overfor ham. Hun er forfriskende anderledes at have som hovedperson. Min eneste klage ville være, at jeg ikke kunne lide måde hvorpå hendes kærlighedsliv er blevet håndteret. Det overbevidste mig ikke om at det var ægte, og jeg forstod ikke helt hvordan forholdet kunne udvikles så hurtigt, så de dårligt havde set meget til hinanden.

Ingen sukkersøde kærlighedsforhold

Hvad jeg egentlig virkelig elsker ved denne bog er, at den er så ulig andre bøger i sin genre. Det overnaturlige element i bogen bliver set alle steder for tiden efter Twilights succes, men alligevel skiller den sig fra Twilight, fordi der ikke er det her sukkersøde kærlighedsforhold i Hemmelig Liv som i Twilight. Begge bøger starter ud med at skulle finde ud af en mystisk hemmelighed, og udover deres fællesskab med at indeholde vampyrer, så slutter sammenligningerne for alvor der. Vampyrerne er vidt forskellige, og Hemmelige Liv indeholder langt mere tager-pusten-fra-dig-spænding, intriger og langt bedre udviklede karakterer. Poole har formået at skrive Twilight og Gossip Girl (de rige, smukke studerende) i én. Jeg havde aldrig troet, at en sådan sammensætning ville holde, men jeg tager mine ord i mig igen, efter at have læst Hemmelige Liv.

(Uddrag af Hemmelige Liv:)

Rækken af De Udvalgte flyttede sig ud til siden, som om de lod en komme til, og da cirklen samlede sig igen, var den kommet lidt tættere på. De kom tættere og tættere. Nu var cirklen lige som tæt, som en løkke. Cassie mærkede angsten vokse. Hvem af dem var Ranjit? Hvem af dem havde dræbt Jess?
Hun kunne ikke se noget bag sig, men hun kunne mærke den nyes tilstedeværelse. Lige meget hvor meget hun bøjede nakken, skrabede hovedet mod stenen eller drejede det, var det lige præcis ikke nok til at se, hvem der stod der.

Poole skiver godt

Prologen til Hemmelige Liv var fantastisk. Jeg blev grebet på stedet. Det var nogle fremragende billeder forfatteren bragte frem, som for eksempel en beskrivelse af en ældre kvinde som var et skelet. Poole skriver godt, og jeg elsker, at hun har proppet nogle britiske gloser ind her og der nogle steder i hendes dialoger. Det gør dem langt mere troværdige at læse. Men noget af glansen over Pooles evne til at vække ting til live, forlod mig lidt, da bogen langsomt gik hen op blev en smule forudsigelig. Som fortalt er skelettet for plottet ikke ukendt, og selvom Poole forsøgte at skabe noget originalt, så fik jeg en følelse af kendskab til romanen, at romanen ikke kom frem og blev så overraskende og utrolig, som den kunne have været. Det er en skam, for ellers er resten af romanen godt bearbejdet, og man kan mærke at forfatteren virkelig har arbejdet hårdt på Hemmelige Liv.

Forvent ingen typiske vampyrer

Så er der selvfølgelig det overnaturlige element i bogen. Jeg ville ønske, jeg kunne sige mere om det uden at ødelægge meget, men jeg kan kun fortælle dig, at du ikke skal forvente nogle af de typiske vampyrer du støder på, i de fleste bøger. Indvielsesritualer, mærkelige og mørke ritualer, dystre katakomber og en skummel fodringsmetode.. Det er blot begyndelsen for Cassie og hendes venner. Forvent, at du hurtigt vil blive grebet af Cassies liv på hendes nye skole, og gyse lidt med hende til tider. Det er starten på en fantastisk serie, og jeg kan ikke vente med at læse nummer to i serien.