‘True Blood’: Så kom jeg til nummer 3 i ’True blood’ serien, og som alle andre bøger i serien er den spændende og næsten umulig at lægge fra sig. Intet nyt under solen der, men til gengæld er Bill slet ikke som han plejer.

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 13 år

Titel:

‘Klub Død’

Forfatter:

Charlaine Harris

Sider:

283

Udkom:

2010

Forlag:

Lindhardt og Ringhof

Følelses-barometer:
(SPOILER! Bøgerne i serien ‘True Blood’, udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst de foregående bøger, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Sookie savner Bill, for hvert vågnet øjeblik tilbringer Sookie’s kæreste Bill foran computeren, og det eneste Bill siger til Sookie er, at hun må holde hans arbejde skjult for enhver pris, mens han tager på forretningsrejse.

Da Sookie i sidste øjeblik bliver reddet af vampyren Bubba, sendt ud af Eric, fra at blive kidnappet af en varulv, finder Sookie ud af, at Bill er blevet kidnappet, og da Eric spørger om hjælp til at finde ham, siger Sookie selvfølgelig ja. Men da Sookie finder ud af at Bill’s forretningsrejse er det pure opspind, og han ikke har været hende tro, begynder hun at tænke. Skal hun stadig holde hans hemmelighed skjult og betyder han nok for hende til, at hun vil såre sit eget hjerte for, at han bare vil gå sin vej, så snart han bliver fri?

Alligevel drager Sookie til Jackson sammen med varulven Alcide for at opklare mysteriet om Bill’s forsvinden. Undervejs opstår der nye romantiske bånd mellem Sookie og Alcide. Og det gør Sookie forvirret. Hvis Bill nu ikke har været hende tro, behøver hun så at være ham tro? Skal hun glemme Bill og satse på Alcide?

Den nye race

Så skete det. Lige siden jeg begyndte på ’True blood’ serien, har jeg ventet på at varulvene ville dukke op i serien. Det slår næsten aldrig fejl, i en vampyr-historie skal deres naturlige fjende varulven, da også med. Selvom det i ’True blood’ serien ikke direkte er varulve mod vampyrer, kan de stadig ikke afsky hinanden. Da jeg læste ’Død indtil solnedgang’ (nummer 1) og Sam (Sookie’s chef) viste sig at være hamskifter, tænkte jeg, om det var den varulv jeg fik i denne serie, men nej nu er varulvene dukket op i form af både Alcide, vampyrvagter og varulven, som prøver at kidnappe Sookie.

Selvom de rigtige varulve først er kommet med i bog 3, så er Sam faktisk også en slags varulv, for faktisk er en hamskifter og en varulv det samme, de har bare hver deres samfund. Og selvom jeg altid bedst vil kunne lide vampyrer, og aldrig bliver ellevild med varulve, så er det måske godt at varulvene kommer med, for det giver vampyrerne lidt modspil. Og med Alcide som ny brik i Sookie’s kærlighedsliv, så er serien da sikret, at den ikke bliver kedelig at læse lige med det samme.

No more Mr. Nice Guy

En anden grund til, at serien ikke bliver kedelig lige med det same er, at nu har Sookie’s ellers så søde og trofaste kæreste vist sig fra en anden side ved, at han har været hende utro. Og selvom Bill og Sookie har haft pauser fra hinanden før, så tror jeg alligevel ikke bare Sookie får let ved bare at tilgive Bill, nu da han har vist sig fra en anden side, og når hun har fået mange flere muligheder for at finde kærligheden, i form af Eric og ikke mindst Alcide. Men på den anden side tror jeg ikke, at Sookie og Bill kan undvære hinanden helt. Det kan selvfølgelig også bare være at Sookie trænger til en pause fra alt det overnaturlige.
Sookie’s indviklede kærlighedsliv er slet, slet ikke løst endnu, og jeg glæder mig til at høre fortsættelsen.

Uddrag af ‘Klub Død’

”Selvfølgelig gør det ondt,” hviskede jeg og bristede i gråd.
”Og at få det fortalt af de andre, at høre at du bare ville sende mig på pension og flytte sammen med hende og ikke engang havde mod nok til selv at sige det til mig! Bill, hvordan kunne du gøre sådan noget! Jeg var tåbelig nok til at tro at du virkelig elskede mig!”
Med en vildskab som jeg knap nok kunne tro kom fra mit inde, smed jeg tæppet til side og kastede mig over ham, og mine fingre greb ud efter hans hals.
Og til helvede med smerten.
Mine hænder nåede ikke rundt om hans hals, men jeg gravede fingrene så dybt ind jeg kunne og mærkede et rødglødende raseri løbe af med mig. Jeg ville slå ham ihjel.”

Hvorfor elsker jeg True blood?

Se det er et godt spørgsmål, og det er faktisk ikke helt let at svære på. At sige hvorfor, jeg rigtig godt kan lide denne serie er virkelig svært, det er lidt for firkantet at sige, det er lidt jeg kan lide den pågrund af det og det, det er lidt for sort og hvidt, noget som ’True blood’ langtfra er. Den er fyldt med farver og forskellige personligheder, historien om servitricen Sookie Stackhouse ændrer sig hele tiden og tager uventede sving, og vigtigst af alt, den bliver aldrig kedelig!

Som jeg har nævnt det mange gange før i mine anmeldelser af ’Død indtil solnedgang’ og ’Levende død i Dallas’, jeg har et lille problem med at identificere mig med Sookie, så føler jeg efter 3 bøger om hende, at jeg nu kender hende, og det hjælper mig med, at kunne forstå hendes valg lidt bedre. Fordi jeg nu lidt bedre kan forstå Sookie fortjener ’Klub død’ 5 stjerner, hvor den ellers kun ville have fået 4 stjerner, fordi jeg ikke blev helt ligeså grebet af den, som jeg gjorde med ’Levende død i Dallas’.

’Klub død’ får 5 stjerner fordi den stadig er vildt spændende, at jeg bedre forstår Sookie, fordi varulvene kommer med, og fordi jeg simpelthen blev for glad for den til, at den kun kan få 4 stjerner. Den fortjener bedre!