‘William & Athena’-serien: Kina år 1567: En kejser bliver begravet. Da graven skal lukkes bliver en mand spæret inde. Kina i dag: Et hold arkæologer åbner graven og bliver meget overraskede, da de opdager, at der ikke er bare én men to døde!

Anmeldt af Helene Zenia Liv Lauritzen, 13 år

Titel:

‘Kejserens Hemmelighed’
(William & Athena 1)

Forfatter:

Kit A. Rasmussen

Illustrator:

Anders Walter

Sider:

155

Udkom:

20. juni 2011

Forlag:

Høst & Søn

Følelses-barometer:


Athena er en af arkæologernes datter. Hun synes slet ikke at arkæologi er spændende. Hun har nok problemer i forvejen. Hendes mor er nemlig fanget under en anden udgravning. Athena har fået sin mors dagbog tilsendt Der er ingen, der ved at hun har den, ikke engang hendes far, som ellers har spurgt efter den.

William, derimod, er på sit livs eventyr. Han elsker arkæologi og vil gerne arbejde med det, når han bliver stor. Hans mor synes ikke, at det er nogen god ide, så William er blevet sendt med på denne udgravning og at han interesserer sig for arkæologi. En dag går William alene ind i graven og finder noget meget spændende.

To synsvinkler i dobbelt-kapitler

”Kejserens hemmelighed” er en realistisk historie og Kit A. Rasmussens debutroman. Den er skrevet med store bogstav-typer og er let at læse, og turen starter med at gå til Beijing i Kina. Historien skifter mellem to personer. Først er der et ”Athena” kapitel og så et ”William” kapitel og så videre. Historien bruger tredje persons fortæller, og man kan mærke, at det skiftevis er fra ”Athenas” synsvinkel og ”Williams” synsvinkel, for når der for eksempel i Athenas kapitel står noget om hendes far, bliver han kaldt ”Far”. Og hvis det er i Williams kapitel bliver han kaldt ”Bendt”. Der er dobbelt af hver kapitel. Det vil sige, at der er to 1. kapitler, to 2. kapitler og så videre, fordi der først er ”Kapitel 1 Athena” og så ”Kapitel 1 William”. Når jeg bestemte mig for at læse lidt i ”William og Athena”, følte jeg, at jeg blev nødt til at læse både et ”Athena” kapitel og et ”William kapitel” – de hører sammen.

Spændende at høre om fortiden og Kina

‘William og Athena’ er en serie, som bliver på cirka 6 bøger. Bogen var lidt svær at forstå i starten, men man forstår historien hen af vejen. Jeg synes ‘Kejserens hemmelighed’ er en god og spændende historie, fordi man hører om fortiden og Kina. Det er godt, at man ikke kun hører om arkæologi, men også om den kinesiske mur og om den gamle by, selvom jeg synes at man godt kunne høre mere om det. Mens jeg læste ‘Kejserens hemmelighed’ følte jeg dog, at jeg ikke helt vidste hvem William egentlig var og hvad han overhovedet laver på den udgravning. Det gode er, at det hele ikke kun handler om arkæologi og udgravninger, men også om William og Athenas venskab. I starten kan de slet ikke lide hinanden og så udvikler det sig.

Uddrag af ‘Kejserens Hemmelighed’

Hun så sig omkring igen. Stadig alene. Nænsomt åbnede hun dagbogen. Lod sit blik vandre over teksten på siderne. Men hun læste ikke ordene. Alligevel ramte hendes øjne nogle af dem. ”Varmen”. ”Et fund”. ”Athena”. Hun lukkede hurtigt bogen og snappede en mundfuld luft, der aldrig nåede lungerne. Hun vidste det godt. Man skulle ikke læse i andres dagbøger. Heller ikke sin mors. Heller ikke når ens mor …

Flot forside

Jeg kan personligt godt lide Anders Walters forside. Man ser nogle kinesiske dragemønstre i baggrunden og William og Athena der står og kigger på noget og ser lidt bange ud. Dér synes jeg at man får lyst til at læse bogen.

Uddrag af ‘Kejserens Hemmelighed’

William så efter Athena, da hun forsvandt ud af graven. Hvordan kunne hun få sig selv til at gå midt i det allermest spændende? Hans øjne var alle steder på én gang, og en svag hovedpine begyndte at murre. Sværd og spyd og uniformer og statuer og … Mand, det var fedt, det her!

Konklusion

Jeg har bestemt mig for at give ”Kejserens hemmelighed” 5 ud af 6 stjerner. Bogen er rigtig spændende. Skulle den have 6 stjerner, skulle man høre lidt mere om landet Kina. Man hører ikke så meget om landet og byen. Jeg vil bestemt læse den næste bog i serien William og Athena, der hedder ‘Gravens forbandelse’, hvor turen går til Egypten.

Kan du lide at rejse og opleve nye eventyr? Eller kan du lide arkæologi, fortid og udgravning, så anbefaler jeg ‘William og Athena’-bøgerne.