Mens vi venter på ‘The Hunger Games’: Flyver du 1000 kilometer stik nord for Miami i Florida, ender du lige midt i den amerikanske delstat North Carolina. Det er her ‘The Hunger Games’ allerede er blevet optaget. Det skete i foråret og sommeren 2011. Filmen er nu i postproduktion. Det vil sige, at alle optagelserne er i hus, og man nu er ved at klippe filmen og lægge lyd, musik og special effects på den, så den kan blive helt klar til biograferne verden over.

Af Peter Kock Henrichsen
Måske kender du ikke så meget til North Carolina? Det ligger i det sydøstlige USA og er 3 gange så stort som Danmark. Der bor lidt over 9 millioner mennesker i delstaten, så når man kommer uden for de største byer, Charlotte og hovedstaden Raleigh, bor folk slet ikke så tæt som i Danmark.

North Carolinas flag indeholder de tre farver, der også er i ‘Stars and Stripes’, nemlig rød, hvid og blå. Udover et påtrykt “N * C”, som du nok kan regne ud hvad betyder, står der også to datoer på det: “May 20. 1775”, hvor det blev vedtaget at staten skulle have sit eget flag, og “April 12th 1776”, hvor medlemmer af kongressen besluttede, at North Carolina skulle være en uafhængig stat.

Ashevilles filmtraditioner

Filmoptagelserne til ‘The Hunger Games’ er foregået fire steder i North Carolina: I Charlotte, Shelby og Wilmington, og endelig i Asheville, hvor det meste er optaget.

Asheville ligger lige op ad storslåede naturområder i Blue Ridge Mountains, der indeholder hele to nationalparker. “Blue Ridge Mountains” – bjergene med den blå højderyg, er blevet døbt sådan fordi træerne i området udsender stoffet isopren i atmosfæren, og det giver den blå farve, når man beskuer bjergene på lang afstand. Området har været brugt til mere end 20 storfilm som for eksempel ‘Den sidste mohikaner’, ‘Forrest Gump’ og ‘Dirty Dancing’.

Det døde film-træ fra ‘Warren Wilson College’

Først var det kun rygter, men ganske rigtigt, en dag i maj kom nogle filmfolk pludselig forbi ‘Warren Wilson College’ i Asheville, fordi de havde forelsket sig i et enormt træ, der stod på universitetsgrunden. Universitet og filmfolkene forhandlede, og til sidst indgik de en aftale om at filmfolkene gerne måtte fælde det gamle træ, fordi det allerede var dødt. Det gamle universitetstræ skulle pludselig være et berømt filmtræ, og filmfolkene slæbte det glædeligt med på optagelse et hemmeligt sted i Asheville. Det bliver spændende om du til premieren i marts kan få øje på træet fra ‘Warren Wilson’.

Forsidefotoet til ‘Entertainment weekly’

Ugen senere kom Jennifer Lawrence så til Asheville og blev fotograferet til magasinet ‘Entertainment weekly’ med en bue i hånden og et pilekogger på ryggen, og så var Ashevilles beboere helt sikre på, at de fik æren af at være vært for filmoptagelserne. Forsidebilledet på ‘Entertainment weekly’ er allerede blevet ganske berømt blandt ‘Hunger Games’-fans. 19. juli blev Ashevilles unge overrasket igen, da Jennifer Lawrence mødte op til lokal koncert med den britiske musik/songwriter Elvis Costello, i ‘Asheville Civic Center’.


De forskellige locations i N.C.

Byoptagelserne til ‘The Hunger Games’ er skudt en times kørsel fra Asheville i Henry River Mill Village, en ægte, forladt spøgelsesby lige uden for Hildebran. For eksempel er billedet af Josh Hutcherson foran Mellark’s Bakery, skudt på Henry River Road. I Shelby blev et gammelt lagerhus brug som location og i Charlotte blev Knight Theatre brugt til optagelse. I byen Concord, hvor 1000 medarbejdere sidste år blev fyret fra den gamle Philip Morris cigaretfabrik, har man også realiseret planerne om at tage området i brug som filstudier. ‘The Hunger Games’-teamet var de første, der benyttede sig af det.


Vandfaldene i ‘The Hunger Games’ er ‘High Falls’ (billedet), ‘Triple Falls’ og ‘Hooker Fall’ i DuPont State Forest. De ligger 65 kilometer sydvest for Asheville mellem byerne Brevard og Hendersonville.

Kildeangivelser: