En dejlig snu Matthew McConaughey som forsvarsadvokat, flot fotografering smeltet sammen med et rigtig catchy soundtrack, giver en filmoplevelse i biograf-klassen, og fordi historien er så uforudsigelig ender det med at blive en 5-stjernet feel-good-oplevelse.

Af Peter Kock Henrichsen

Titel:

‘The Lincoln Lawyer’

Instruktør:

Brad Furman

Land:

USA

Distributør:

Midget Entertainment

Premieredato:

23. august 2011

Følelses-barometer:

Mick Haller (Matthew McConaughey) er en succesrig forsvarsadvokat, der arbejder direkte fra sin Ford Lincoln. En bliver en rig, forkælet ejendomsmægler-knøs, Louis Roulet (Ryan Phillippe) anklaget for at have voldtaget en prostitueret og forsøgt at dræbe hende, og Haller blive indirekte tippet om at der mange penge i forsvaret, og påtager sig derfor opgaven. Roulet hævder at det rent faktisk er ham, der er blevet overfaldet og at kvinde har fundet på det hele, fordi hun ved Roulets familie er rige. Men jo dybere Haller dykker i beviserne, desto mere finder han ud af, at Roulets udtalelser ikke stemmer, og inden Haller kan gøre noget, bliver han viklet personligt ind i hele miseren.

En snu McConaughey

Matthew McConaughey er fremragende castet som Haller, han er overbevisende snu, charmerende og ganske kold i røven over for de hårdkogte forbrydere han omgås. Selvom set-up’et lyder alt for klassisk: En forsvarsadvokat, der skal forsvare en mand, der måske – måske ikke – har begået en grov forbrydelse, har ‘The Lincoln Lawyer’ utrolig meget mere at byde på, end i de klassiske tv-film. For det første er der ikke noget skel mellem gode og onde for Haller, han behandler sine klienter med stor respekt uanset om de er narkomaner eller prostituerede, og det giver filmen en masse interessant nuancer i stedet for blot at handle om de gode mod de onde.

Kastet fuldstændig rundt

Interesserer man sig for jura, og det gør alle krimifans vel på et eller andet plan, er der meget at lære om USA’s retssystem, og de mange forskellige personer man bliver præsenteret for i filmens første halve time, kommer på forunderlig vis til at få betydning for hinanden, hvilket gør historien rigtig spændende. Langsomt får man selv lov til at samle puslespilsbrikkerne til en helhed, men samtidig bliver man kastet fuldstændig rundt, når man tror man har regnet det hele ud. Tre gange forventede jeg at historien var slut og der kom rulletekster, men alligevel var nogle flere vinkler, der blev perfektioneret til en voldsomt god slutning.

Konklusion

‘The Lincoln Lawyer’ er en af de rigtig gode advokatfilm, hvor alle karakterene er så velspillende, gennemførte og realistiske, at man bliver helt opslugt. Flot fotografering smeltet sammen med et rigtig catchy soundtrack, giver en filmoplevelse i biograf-klassen, og fordi historien er så uforudsigelig ender det med at blive en 5-stjernet feel-good-oplevelse.