Fantasy-konkurrence: Hvis du kunne være en person i en fantasy-roman, hvilken verden skulle det så være i, og hvem ville du være? Fortæl os det i en mail, og deltag i konkurrencen om ‘Vildheks’ og ‘Sjælefanger’.

Forlaget Alvilda har været så søde, at forære os nogle rigtig gode fantasy-bøger til endnu en forårskonkurrence, så selvfølgelig skal konkurrencen også handle om fantasy. 😀

Du elsker helt sikkert fantasy, siden du allerede har læst så langt som hertil. Så nu vil vi høre dig hvilken fantasy-verden du allerhelst ville kunne trylle dig ind i, og hvilken person du så ville være? Skulle det måske være Clara fra ‘Vildheks’, Hermione fra ‘Harry Potter’, Bella fra ‘Twilight’, eller noget endnu vildere? Måske Hedwig – Harry Potters ugle – så du kunne svæve over Hogwarts og følge med i alt hvad der skete, mens du lige åd et par lækre mus til natmad? 🙂

Du skal også fortælle os hvorfor du netop vil være den person, skabning eller dyr, og hvad du så ville udrette på en enkelt dag i fantasy-verdnen. Måske er der noget du har savnet i din yndlings-fantasyroman. Noget som aldrig er sket. Nogle væsner som aldrig har fået bank, et sted du bare rigtig gerne ville se og besøge, eller måske en dreng, der aldrig fik det kys han fortjente? 😉

Fortæl os det hele i en lille tekst, der maksimum fylder en ½ A4 side. Så finder vi de to vindere, som vi synes er kommet med de allerbedste historier.

Rigtig god fornøjelse med fantasien!

1. Præmie

  • ‘Ildprøven’ – Vildheks 1 af Lene Kaaberbøl
  • ‘Viridians blod’ – Vildheks 2 af Lene Kaaberbøl
  • Vildheks-plakat med forsiden af ‘Ildprøven’, signeret af Lene Kaaberbøl – jeps, rigtig autograf på 🙂
  • ‘Sjælefanger’ – Riley Bloom 1 af Alyson Noël

2. Præmie

  • ‘Ildprøven’ – Vildheks 1 af Lene Kaaberbøl
  • ‘Viridians blod’ – Vildheks 2 af Lene Kaaberbøl

Hvis du vil læse vores anmeldelser af bøgerne, ligger de her:

‘Ildprøven’ – Vildheks 1 af Lene Kaaberbøl
‘Viridians blod’ – Vildheks 2 af Lene Kaaberbøl
‘Sjælefanger’ – Riley Bloom 1 af Alyson Noël


Konkurrencedeltagere:

Line, 13 år, Kbh. K

Hvis jeg skulle vælge en person fra min yndlings-fantasy-bog som jeg godt gad at være, så skulle det klart være Arriane fra bogen Fallen! Arriane er den der lidt hardcore type, men faktisk er hun pænt sjov og mærkelig og mystisk! Lige fra første gang jeg hørtte om hende, så har jeg bare syntes om hende og hendes måde at være på J Hvis jeg skulle bruge en dag som hende, så ville den ikke blive kedelig i et eneste sekund! Jeg ville flyve højt op i luften og se folkene som går nede på jorden som bitte små væsner 😀 Jeg ville nyde dagen i fulde drag og ikke tage noget forgivet J Jeg ville nok også slås en del med sammen med Daniel (<3) mod Cam og Gabbe, det ville blive såååå vildt!!! Og så ville jeg udforske steder på Sword & Cross sammen med Daniel, Luce og Roland, for Sword & Cross er så stort og det ville være sååå spændende! Det ville jeg nok bruge en dag som Arriane på :)

Trine, 16 år, Givskud

Jeg vakler lidt mellem to personer:
-Enten ville jeg være Filip fra ‘Den Store Djævlekrig’ af Kenneth Bøgh Andersen. Det tidspunkt hvor han er blevet djævel. Det ville være så fedt! Der er så meget ondskab jeg bare har lyst til at gå ud over nogle tilfældige bare for lidt morskabs skyld, og få afreageret efter 16 år som “engel”. Det er lige det vi har fået af vide lige siden vi blev født at vi ikke må gøre der er okay at gøre i helvede. og så selvfølgelig ville det jo være så fedt at flyve! 😀 (-og skræmme folk ud af deres gode skind bare de ser en… suk…)
-Eller også ville jeg da være Bella i Breaking Dawn (selvfølgelig når hun er blevet vampyr). Som vampyr ville jeg bare starte med at gøre de fleste overnaturlige ting som muligt. Skræmme nogle mennesker. Blive elsket af hele familien og elske dem igen. Leve lykkeligt til mine dages ende (eller i alt evighed, for også det er fantastisk! Aldrig have travlt med at nå noget igen). Og så er det at være vampyr jo bare sexet i sig selv 😉

Hejdi, 20 år, Odense

Valget stod mellem Fillip fra ‘Shamran’ og Harry fra ‘Harry Potter’ – men det er ikke et svært valg mellem dem! Jeg ville helt klart være Harry Potter – eller være i hans bevidsthed som mig selv, som sjælene i The Host- da han er den person både i den rigtige og fiktionens verden, som der minder mig mest om mig selv. Tingene han har været igennem (self. Umagiske) det er noget jeg virkelig kan relaterer til. Vores tankegang, måden vi løser ting på, følelserne, ensomheden, alt..

Hvad jeg ville udrette? Der er forskellige steder i historien jeg gerne ville være for at hjælpe eller for at ændre det som sker.. Jeg ville rede Sirius i ministeriet, jeg kunne bare ikke klare det da han døde – hvor jeg græd som var han min egen gudfar. Jeg ved præcis hvad Harry føler, derfor betyder han så meget for mig. Jeg ville også gerne være der i the final battle (bog 7, film 8 ) da jeg ved det bare bliver fedt at se, dog ville jeg være skræmt, men jeg er en der handler før jeg tænker.. Så det ville først være efter kampen at jeg evt ville falde på knæ og lade tårerne løbe.. Jeg ville gerne være der når han åbner Det gyldne lyn, da det er et af mine yndlingstidspunkter i bogen. Ja faktisk ville jeg bare gerne være der hele tiden gennem alle bøgerne, både de gode og dårlige tider. Hvornår det er er ligegyldigt for mig, for jeg vil bare gerne være ham/ved hans side, i det univers jeg virkelig elsker af hele mit hjerte – og som jeg vil læse igen og igen, så længe jeg kan!

Maja Sofie, 14 år, Randers

Hvis jeg skulle være en person fra en ‘fantasy’-serie må det blive den klassiske Bella Swan fra Tusmørke. Hun minder rigtig meget om mig selv så jeg relaterer virkelig godt til hende. Hun er virkelig en tænker – hun tænker over alting hun støder på mere end de fleste ville gøre og hun lægger mærke til selv de mindste detaljer. Hun er meget genert og følsom og tager alting til sig. Hun prøver også bare at gøre alt godt for alle andre og glemmer indimellem helt sig selv selvom hun er overbevist om at hun er enormt egoistisk. Hun er også meget selvkritisk og forstår ikke hvad andre ser i hende. Ikke alt dette virker som gode ting, men jeg kan virkelig relatere til det hele og det får mig til at elske hende – jeg føler at jeg har fundet én – så godt nok ikke en levende person – der er lidt ligesom mig. Derudover medvirker alt dette også til at hun ikke ender ud med at være falsk eller virker alt for priviligeret og selvfed.
Bella har også en masse dejlige mennsker omkring sig, der alle elsker hende. Hendes mor og far er begge efter min mening nogle helt fantastiske mennesker og hun har også nogle rigtig gode venner og veninder – deriblandt Angela, Alice og Emmett synes jeg er rigtig fantastiske. Hun har også Jacob, der virkelig er noget for sig. Det er sjældent man møder én som man passer så godt sammen med og virkelig kan stole 100% på, men det har Bella gjort med Jacob. Den sidste jeg vil fremhæve er nok også den mest væsentlige og mest fantastiske nemlig Edward. Edward og Bella er virkelig soulmates og jeg har ikke i ét sekund tvivlet på at det var meningen at det skulle være sammen til evig tid. De elsker hinanden mere end noget andet og vil gøre alt for modparten. De har det altid godt sammen og er aldig for alvor sure på hinanden. Der er også bare en helt fantastisk kemi imellem dem, som ingen kan tage fra dem. De kan simpelthen ikke leve uden hinanden! Den slags kærlighed er virkelig det alle drømmer om at få! (Inklusiv mig!)

Mathilde, 15 år, Hornslet

Det er et svært valg! Der findes så mange personer jeg gerne ville være, men hvis jeg skulle vælge lige nu ville jeg nok vælge enten Zoey eller Mary Ann fra Nattens Hus.
Grunden til jeg vil vælge Zoey er fordi hun er sej! Hun kan styre alle elementerne, og så er hun virkelig sød, og sej med alle sine blå tatoveringer. Hvis jeg var hende for en dag, ville jeg bruge tiden med at prøve mine seje kræfter, men også at være sammen med hendes Kriger/næsten kæreste Stark, som hun beskriver som en lækker bisken. Hvis jeg var Zoey, ville jeg lige den dag (Nat) tage fri fra alle hendes problemer og lave en masse sjove og fede ting!

Hvis jeg derimod kunne være Mary Ann for en nat, er jeg ikke i tvivl om at jeg ville bruge natten på at udforske mine seje røde vampyr evner. Det kunne være så sejt! Jeg vil sparke røv, og give Eric nogen tæsk fordi han er så træls i Jaget, og Fristet. Jeg ville finde ud af om blod smager så godt som det bliver beskrevet, og bare prøve ALLE hendes seje kræfter.

Grunden til det lige ville være de to seje tøser for Nattens Hus jeg vil være, er fordi jeg har Nattens-Hus-Feber og selv ikke kan tænkte på andet end de bøger lige for tiden, og jeg venter spændt på den nye der snart udkommer!

Hilsen Mathilde.

Konkurrencen er slut. Vinderne er …

“Vi har valgt dig Trine, som vores første vinder. For hvem har ikke lyst til at være ond og ikke tænke på konsekvenserne af sine handlinger?

Hejdi, du er vores anden vinder. Du identificerer dig med Harry Potter og vil ændre specifikke hændelser i bøgerne, i stedet for “bare” at tilbringe en dag som ham.

Tillykke til jer begge!” 🙂

Hilsen
Rebecca & Anne Mette, Kultur For Unge