‘Twilight’: Selvom ’Twilight graphic novel 2. del’ slet, slet ikke kan mål sig med den originale ’Twilight’, så er den stadig et must for alle ’Twilight’ fans!

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 14 år

Titel:

‘Twilight Graphic Novel – Tusmørke 2. del’

Forfatter:

Stephenie Meyer

Illustrator:

Young Kim

Sider:

232

Forlag:

Carlsen

Udkom:

11. oktober 2011

Følelses-barometer:


Bella har opdaget sin elskede Edwards hemmelighed – han er vampyr. Nu da Bella har opdaget Edwards hemmelighed, tror hun, at alle hendes problemer er løst, men det er de ikke – faktisk langt fra. Da vampyren James sætter sin jagt ind på hende, tror Bella, at alt håb er ude. For hvordan skal hun kunne beskytte både sig selv og alle dem hun elsker?

For dig og din ’Twilight’-tørst!

Kender du det med, at du er stor en ‘Twilight’ fan, som har læst alle bøgerne, set alle filmene og efterhånden kender det hele ud og ind? Men det er stadig ikke nok ’Twilight’? Det gør jeg. Min ’Twilight’-tørst hungrer efter mere af Bella, Jacob, Edward og resten af familien Cullen – den kan bare ikke få nok! Men det min ’Twilight’ tørst hungrer efter skal ikke være noget af det gamle, som jeg i forvejen kender så godt, nej det skal være noget nyt! Se her er det, ‘Twilight’-tegneserien er rigtig god – den dulmer din ’Twilight’-tørst!

Flotte tegninger

Jeg syntes faktisk, at tegningerne er ret flotte i ’Twilight graphic novel 2. del’, jeg vil i hvert fald ikke kunne gøre Young Kim det efter! De eneste små minusdetaljer ved tegningerne er, at ansigterne kan være lidt for ens og personerne nogle gange ser unaturligt lange ud. Men ud over det syntes jeg virkelig, at tegningerne er rigtig flotte – især fordi de er i sort/hvid. Nogle folk vil helst have farver hele tiden, men jeg syntes egentlig, at det er rart, at tegningerne er i sort/hvid. Det gør også, at du bliver lidt ekstra glad, når der kommer nogle farver. Her er farverne også med til, at skabe de helt rigtige følelser. De understreger stemningen. En anden ting jeg elsker, er den detalje, at man kan sætte de to ’Twilight graphic novel’er sammen – så danner man helheden.

Udvidelsespakken

Man kan selvfølgelig altid diskutere om, det er for meget ligefrem at lave ’Twilight’ fra bogform til tegneserieform. Et spørgsmål, der selvfølgelig er mange forskellige svar på. Min personlige holdning er, at det er helt okay. Tegneserien er jo bare en udvidelsespakke af ’Twilight’-universet for alle dem, som elsker ’Twilight’. Det er lidt ligesom, hvis du køber et computerspil, som du elsker, og derefter senere køber en udvidelsespakke for at udvide spillet.

Ikke de store følelser

Mit problem med ’Twilight graphic novel 2. del’ er tilgengæld, at jeg ikke rigtigt følte noget. Om det så er fordi, at jeg allerede kendte historien ud og ind, fordi jeg skal vende mig til, at det var tegneserie, eller fordi at det ikke helt føltes som min ’Twilight’ eller mine personer, ved jeg ikke. Men jeg gætter på det sidste, for ’Twilight graphic novel 2. del’ føltes bare ikke som den ’Twilight’ jeg kender – jeg er nok bare mere til bogstaver end billeder. 😉

Så det betyder …

Alt i alt må jeg sige, at det er lidt en blandet følelse, som jeg sidder tilbage med. For på den ene side er der udarbejdet et virkeligt godt stykke arbejde med ’Twilight graphic novel 2. del’. Men alligevel er det bare så svært at se en ny udgave af sin elskede historie – og når man så heller ikke helt føler sin historie i den nye udgave, ja så er det svært. Men alligevel hælder min bedømmelse mest til den positive side – for det er trods alt ’Twilight’! 😀